Erdoğan: “İsimler fanidir, baki olan tek şey davadır”

Erdoğan AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi’nde muhalefeti eleştirdi, yeni çözüm sürecine dair önemli mesajlar verdi, “Bu tarihi başarıya çilingir sofralarında kadeh tokuşturarak, kaynağı belirsiz balya balya paralardan kuleler yaparak ulaşmadık” dedi.

Erdoğan AK Parti Kongresi'nde konuştu

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi bugün düzenleniyor. Kongrede 1607 delege oy kullanacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan AK Parti Büyük Kongresi’ni uzun yolculuğun tazelenmesi ve yeni kilometre taşı olarak gördüklerini söyledi, “AK Parti kurulduğu günden bu yana 24 yıldır kendini geliştirmeyi başaran bir siyasi teşekküldür. Kongre sürecimizde il başkanlarımızın dörtte üçünün değiştiğini görüyoruz ilçe başkanlarımızın üçte ikisinin değiştiğini görüyoruz” dedi.

“Bayrağı devralanlardan daha verimli çalışmalar bekliyoruz” diyen Erdoğan, esas sorumluluğun ana kademe kadroda olduğunu vurguladı. Erdoğan, kadın kollarından daha fazla gayret beklediğini söyledi.

“İç muhasebemizi öz güvenle yapıyoruz”

“Bu öyle bir sevdadır ki, burada isimler fanidir, baki olan tek şey davadır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu tarihi başarıya çilingir sofralarında kadeh tokuşturarak, kaynağı belirsiz balya balya paralardan kuleler yaparak ulaşmadık. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve bunda da muvaffak olduk. Yola çıkarken bize kimse gül bahçesi vaat etmemişti. Biz gül bahçesini kendi ellerimizle kurduk. Nice tuzağı bozarak, engelleri aşarak, gönüllere serptiğimiz gülleri suladık. Biz sadece seçimleri kazanarak değil, gönülleri kazanarak 22 yıldır Türkiye’nin kaptan köşkündeyiz. Kendi başarısızlıklarının faturasını millete kesen kibirli siyaseti kapımıza yaklaştırmadık. Güçlü bir iradeyle milletimizin karşısına çıktık. Bugün de iç muhasebemizi öz güvenle yapıyoruz.”

“Terörü yıkıp atacağız”

Yeni çözüm süreciyle ilgili de mesaj veren Erdoğan, “Türk’e de Kürt’e de faydası olmayan literatür yığını ile boğuşmaya vaktimiz yok. Terör belası başta olmak üzere Türkiye’nin safralarından kurtulması gerekiyor. Terörün karanlık gölgesinin ülkemizin üzerinden çekileceği günler yakındır. Hep beraber kenetlenecek, evlatlarımızın kanı üzerinde yükselen terörü yıkıp atacağız” dedi.

Erdoğan daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yeni çözüm sürecinin başlangıcında rol oynadığı için teşekkür etti:

“MHP ve Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı çatısı altında, ülkemizin kronik sorunlarının çözümünde ön açıcı tavırlarıyla Türk siyasi tarihine ismini yazdırmıştır. Cumhur İttifakı sapasağlam olduğu sürece Türkiye güvendedir, ülkemizin bekası, milletimizin kardeşliği güvence altındadır.”

“Siyaset yapmak istiyorsanız işte er meydanı”

Öte yandan Erdoğan, hem muhalefeti hem de TÜSİAD’ı eleştirdi:

“Son tartışmalar gösteriyor ki bazı hastalıklar halen devam ediyor. İmtiyazlarını kaybetmek istemeyenler eski vesayetçi söylemlerle siyasete ve hükümete ayar vermeye çalışıyor. Batılı güçler ile kurdukları asimetrik ilişkilere güvenenler Türkiye’nin değiştiğini, eski Türkiye’nin artık olmadığını kabullenemiyorlar. AK Parti döneminde sermayelerine sermaye katan iş dünyasının içindeki bir grup, kirli muhalefet anlayışını yeniden devreye alma çabasında. Kaos baronlarına diyoruz ki bu devlet ve millet sizin rüyalarınızı kabusa dönüştürme iradesine, gücüne, kudretine sahiptir. İşinizi düzgün yaptığınız sürece, ülkemize katma değer kattığınız, milletimize istihdam sağladığınız müddetçe hep yanınızda olduk, olmayı da sürdürürüz. Ancak eski kötü alışkanlıklarınızda ısrar ederseniz biz de sizin buna göre muamele ederiz. Siyaset yapmak istiyorsanız işte er meydanı… Kayıtdışı siyaset yapma dönemi artık kapanmıştır. Yeni Türkiye’de kayıt dışı ekonomiye de kayıt dışı siyasete de yer yoktur.”

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, “Ülkemizde muhalefet maalesef sürekli demokrasi krizi çıkartarak sandıkta alamadığı yetkiyi iç ve dış güçlerden devşirme hevesinden hiç vazgeçmemiştir. Öyle ki bu tavır demokrasiyle taban taban zıt şekilde muhalefetin asli ve tam zamanlı mesaisine dönüşmüştür. Muhalefetin seçim kazanmak için terör örgütleriyle, anti demokratik güç merkezleriyle güç birliği yapacak kadar gözünü karartması ülkemizi toksik demokrasi sorunuyla karşı karşıya getirmiştir” diye konuştu.

“Bu sorunla özellikle son iki seçimde ciddi biçimde muhatap olduk” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Sözde ittifak ve uzlaşı süreçleri şeffaf olarak değil, kapalı kapılar ardında pazarlık masalarında yürütüldü. Devletin stratejik kurumları, bakanlıkları, belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri pazar tezgahındaki bir ürün gibi alınıp satıldı. Demokrasinin sağladığı imkanlar kariyerist menfaatperestler tarafından demokrasiyi zehirlemek, milletin iradesine pusu kurmak için kullanıldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.