Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız’ın konuşmacı olarak davet edilmesini protesto eden öğrencilerden 97’si gözaltına alındı. 15’i tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Boğaziçi Üniversitesi’nde çocuk yaşta evliliği meşrulaştıran açıklamalarıyla bilinen Nureddin Yıldız’ın konuşmacı olarak davet edilmesini protesto eden öğrencilerden 15’i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Protestolarda toplam 97 öğrenci gözaltına alındı.
Protestocular Yıldız’ı kampüste istemedi
Nureddin Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) düzenlediği etkinliğe konuk olarak çağrıldı. “İslami ilimler: Kim için, ne kadar?” başlıklı etkinlikte konuşmacı olarak yer alacaktı.
Yıldız’ın üniversitelerinde konuşmasını istemeyen öğrenciler, Kuzey Kampüs’te bir araya geldi. Öğrenciler “Nurettin Yıldız üniversitemden defol!” sloganları attı.
Polisten sert müdahale ve gözaltılar
Kampüs içinde toplanan öğrencilere polis sert biçimde müdahale etti. Müdahale sırasında toplam 97 genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerin birçoğu ters kelepçeyle götürüldü.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Gözaltına alınan 97 öğrenciden 15’i, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer öğrencilerin durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Nureddin Yıldız ne dedi?
İlahiyatçı Nureddin Yıldız’ın 2015 yılında katıldığı bir programda, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir. Büyük küçük nikahı da yapılabilir” şeklindeki sözleri büyük tepki çekmişti.