Şehir Hepimizin’de Abdullah Ezik’in konuğu akademisyen ve küratör Ebru Nalan Sülün. Ebru Nalan Sülün, Hancan Sanat Koleksiyonu’nda yer alan Fikret Muallâ eserlerini, Erimtan Müzesi ve Bor Sanat işbirliğiyle bir araya getiren “Zihnin Sınırlarında Bir Rota” sergisini anlattı.
20. yüzyılın önemli Türk ressamlarından biri olan Fikret Muallâ, gerek hayat hikâyesi, mücadelesi, yaşantısı, gerekse eserleriyle bir devrin en ayrıksı figürlerinden biri. Ebru Nalan Sülün, “Zihnin Sınırlarında Bir Rota” sergisi üzerinden Fikret Muallâ’nın, dönemini ve hayat hikâyesini yorumladı. 28 Şubat’ta açılan sergi, 7 Eylül tarihine kadar Erimtan Müzesi’nde ziyarete açık olacak. Sergi, sanatçının farklı dönemlerine ait eskiz ve guaj çalışmalarını bir araya getiriyor.
Serginin kurgusu, sanatçının Paris’e kesin gidiş yaptığı dönemin öncesine/ sonrasına tarihleniyor. Sergi, Muallâ’nın duygu durumlarının en iyi temsili olma özelliğindeki, çizgisel çalışmalardan oluşan “Çizginin – Tinin Ötesinde” bölümü ile başlıyor. Bu bölümde; İsmail Hakkı Baltacıoğlu tarafından 935 sayı yayınlanan “Yeni Adam” dergisini ve Fikret Muallâ desen ve çizgilerini hatırlatmayı amaçlayan “Bir Hatırlatma: Varoluşçu Bir Adam/ Yeni Adam – 1936/1937” parantezi yer alıyor.
(Tanıtım bülteninden)
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Ebru Nalan Sülün kimdir?
Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Resim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini sanat tarihi alanında “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu (1990-2010)” başlıklı tezi ile tamamladı. Sülün, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi. Batı- çağdaş sanat ve güncel sanat dinamikleri ile ilgili dersleri yürütmekte. Pek çok sergide küratör, sanat festivali ve etkinliğinde koordinatör, düzenleyici, sanat yönetmenliği gibi görevler üstlenmiş olan Sülün, ulusal ve uluslararası sempozyumlara katıldı. Farklı sanat yayınlarında sanat eleştirileri kaleme aldı. “Habip Aydoğdu- KIRMIZI”, “Antalya’da Erken Cumhuriyet Dönemi Kültür-Sanat Ortamı” ve “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu” isimli üç kitabı olan Ebru Nalân Sülün, UNESCO- Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-TR) üyesi ve 2014-2018 yılları arasında AICA-Türkiye’nin yönetim kurulu üyeliğini yürüttü.