Hollanda’da tutuklu bulunduğu cezaevinden dün (30 Haziran) tahliye edilen Muhammed Yakut geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
“Delilerin Delisi” isimli X hesabı ve YouTube kanalından siyasi isimlere ilişkin iddialarda bulunan Muhammed Yakut, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
Hollanda’da kaldığı cezaevinden dün (30 Haziran) tahliye edilen Yakut, tahliyesinin ardından özel bir görüşme için Almanya’nın Düsseldorf kentine geçti. halktv.com.tr’nin aktardığına göre Muhammed Yakut, Düsseldorf’ta yapacağı görüşmeden hemen önce, yanında korumaları da varken birden yere yığıldı ve kalp krizi geçirdi.
Yakut’un cenazesi Türkiye’ye getirilecek ve memleketi Diyarbakır’da toprağa verilecek.
Muhammed Yakut kimdir?
Sosyal medyada “Delilerin Delisi” adıyla yayımladığı videolarla dikkat çeken Muhammed Yakut, 1972 yılında Diyarbakır’da doğdu.
Diyarbakırspor’un eski başkanı Abdurrahman Yakut’un yeğeni olan Muhammed Yakut, iş dünyasında uzun yıllar faaliyet gösterdi. Ankara’da bir yağ fabrikasının sahibi olan Yakut’un adı, 1990’lardan itibaren yağma, tehdit, kasten yaralama gibi suçlamalarla anıldı. Sabıka kaydında 14 ayrı suç dosyası bulunan Yakut, zamanla siyasiler ve bürokratlar hakkında ortaya attığı iddialarla gündeme geldi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
2023 yılında yayınladığı videolar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Yakut, Sedat Peker’le bağlantılı olduğunu öne sürmüş, AKP’ye yakın bazı isimler hakkında ağır ithamlarda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı dosya kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Yakut için INTERPOL tarafından kırmızı bülten yayımlandı. Nisan 2023’te Türkiye’den kaçtığı belirlenen Yakut, İspanya’da gözaltına alınmış ancak kısa süre sonra serbest bırakılmıştı. Almanya’ya geçtiği ve burada iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmişti.
Hollanda’da Halil Falyalı’nın muhasebecisi Cemil Önal ile görüşmeye giderken tutuklanan Yakut, tahliyesinden 2 hafta önce, “suikast girişimi” nedeniyle yüksek güvenlikli başka bir cezaevine sevk edilmişti.