Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyum rektörü Naci İnci TÜBİTAK yönetim kurulu üyeliğine atandı. İnci, Turkcell, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevlerini de sürdürüyor.
Resmi Gazete’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Et ve Süt Kurumu ile bazı il müftülüklerinde görevden alma ve atamalar yapıldı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde uzun süredir protestoların hedefinde olan kayyum rektör Prof. Dr. Naci İnci, TÜBİTAK yönetim kuruluna atandı.
Yayımlanan karara göre TÜBİTAK yönetim kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Murat İkinci ve İsmail Doğan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan görevden alındı ve bu suretle boşalan Genel Müdür Yardımcılığına Ceyhun Bozçalar atandı.
Gazeteci Alican Uludağ, Naci İnci’nin toplam dört makamda bulunduğunu yazdı:
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“İnci, şu anda 4 makamı işgal ediyor ve ayrı ayrı hepsinden maaş veya huzur hakkı alıyor. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konsey Üyesi, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi. Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayıp Birinci de TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Birinci halen, TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu başkanlığını da yürütüyor.”