AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, çözüm sürecinin iyi ilerlediğini söyledi. Ensarioğlu, komisyonun Öcalan ile görüşmesinin ve Demirtaş’ın tahliye edilmesinin süreç için faydalı olacağını dile getirdi.
AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır’da Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın sorularını cevapladı. Diyarbakırlı siyasetçi, çözüm süreci, TBMM komisyonunun İmralı ziyareti, Selahattin Demirtaş’ın durumu ve bölgesel gelişmeler hakkında görüşlerini paylaştı.
“Süreç Ortadoğu’daki sıkıntılara rağmen ilerliyor”
Ensarioğlu, sürecin geldiği noktayı değerlendirirken gelişmelerden umutlu olduğunu belirtti ve “Ben sürecin iyi gittiğini görüyorum” dedi. Ortadoğu’daki sıkıntılara, Suriye ve İsrail’deki sorunlara rağmen sürecin iyi gittiğini ve netice alınacağını düşündüğünü söyleyen Ensarioğlu, “Artık Türkiye’de silahlı bir sorun olacağını sanmıyorum” diye konuştu.
“Kürtlerin başkenti Ankara olmalı”
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye dışındaki Kürtlerin de hamisi Türkiye’dir” açıklamasına destek veren Ensarioğlu, “Türkiye dışındaki Kürtlerin de ülkesi Türkiye, başkentleri Ankara olmalıdır” dedi.
Ensarioğlu, Osmanlı dönemi gibi Kürt, Arap ve Türk’ün kardeşçe birlikte yaşaması gerektiğini savundu, bu modelin Suriye’de de uygulanması gerektiğini ancak Irak’ta uygulanamadığını söyledi.
“Komisyonun İmralı tartışması zaman kaybı”
TBMM’de kurulan çözüm süreci komisyonunun İmralı’ya gidip gitmeyeceği tartışmalarına değinen Ensarioğlu, bu konunun zaman kaybı olduğunu savundu.
“Komisyonun İmralı’ya gitmesi artık tartışma konusu olmamalı” diyen Ensarioğlu, Abdullah Öcalan silah bırakma çağrısı yaptıysa bunun gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
2014 yılında, 11 yıl önce canlı yayınlarda bu konuyu dile getirdiğini hatırlatan Ensarioğlu, silah kullanmayanlara ceza verilmemesi gerektiğini o dönem de ifade ettiğini belirtti.
“MHP’nin sürece dahil olması önemli”
MHP’nin de sürece dahil olmasının barış için önemli olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, cumhurbaşkanının daha önce iki girişimde bulunduğunu ancak eksikler olduğunu söyledi. Şimdi bu eksiklerin tamamlandığını belirten Ensarioğlu, “Komisyon Öcalan’a gitmelidir” dedi.
“Demirtaş’ın tahliyesi süreç için olumlu olur”
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi konusunda kişisel görüşünü açıklayan Ensarioğlu, “Mahkeme ‘hayır’ demiş ama ben ezbere konuşmak istemem” dedi. Gönlünden geçenin Demirtaş’ın tahliye edilmesi olduğunu söyleyen Ensarioğlu, bunun süreç açısından da olumlu olacağını vurguladı. Yasal olarak mümkün olup olmadığını bilmediğini söyleyen Ensarioğlu, süreç bağlamında doğru olacağını ifade etti.