Azmi Karamahmutoğlu ile söyleşi: Ülkücülerin terörsüz Türkiye süreci ile sınavı

Ülkücüler terörsüz Türkiye sürecine nasıl bakıyor? Devlet Bahçeli’nin öncü rol üstlenmesi ülkücü tabanda nasıl bir etki yarattı? Zafer Partisi, Öcalan görüşmeleri hakkında ne düşünüyor? Ruşen Çakır “Ülkücülerin terörsüz Türkiye süreci ile sınavı” başlıklı yayında sordu, Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu yanıtladı.

Ülkücülerin terörsüz Türkiye süreci ile sınavı

Azmi Karamahmutoğlu, “Zafer Partisi komisyona girer miydi?” sorusuna, “Şüphesiz kesinlikle girmezdik. Komisyonun kurucusu olmayan, daha doğrusu bu ikinci çözüm ihanet sürecinin hazırlayıcısı olmayan muhalefet partilerinin de orada bulunmasının bir anlam taşımadığını söyledik. Nitekim işte İYİ Parti de bizim gibi düşündüğü için orada yer almadı ve Cumhuriyet Halk Partisi ise orada bulunma gerekçesini açıklayamıyor. Boşluğa düşüyor” diye cevap verdi.

Başrolün Bahçeli olması şok etkisi yarattı

Karamahmutoğlu, çözüm sürecinde Devlet Bahçeli’nin öncü rol üstlenmesinin şok etkisi yarattığını belirtti:

“O duyuruyu herhangi bir parti yapmış olsaydı bu duruma Türk toplumu içinden ilk tepki verecek olan kesim Türk milliyetçileri olacaktı. Bu açıklama MHP’nin genel başkanına yaptırılarak o Türk milliyetçisi kesim paralize edildi. Bir şok etkisi yarattı. Tam burada Zafer Partisi üzerine düşeni yaptı, itirazını ortaya koydu ve toplumu bilinçlendirmeye başladı. Onun üzerine biz bu kurulan oyunu bozuyor olduğumuz için de Zafer Partisi’nin genel başkanı Ümit Özdağ mapushaneye tıkıldı, süreç ilerlesin diye.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Zafer Partisi, Öcalan görüşmelerini nasıl karşılıyor?

Karamahmutoğlu, partisinin Öcalan görüşmelerine karşı olduğunu net bir şekilde vurguladı, “Burada terör örgütü başının meşrulaştırılması sorunu var. Onun da meşruiyete ihtiyacı var ve bu meşruiyet ne yazık ki tam da bu terör siyasetinin karşısında olması gerekenler tarafından sağlanmaya çalışılıyor. Fakat 15 bin cana mal olmuş bir terör örgütünün yaptıklarını bir kenara mı koyacağız? Bunların hepsinin üstü örtülsün ve bunlara sebep olan terör örgütünün başı bu utancıyla sahneden çekilmek yerine bir siyasi figür olarak gelsin, Türk politik yaşamında var olsun diyenler var. Bu büyük bir kırılmadır. Kabul edilebilecek gibi değildir. Bunu Cumhur İttifakı kendi tabanına da izah edemez. Yani buradan bebek katili Öcalan’ın meşruiyeti çıkmaz, çıkmayacaktır” dedi.