Pınar Erbaş: “Kelimelerle anlatılamayacak kadar zor bir süreçten geçiyorum”

Show TV Ana Haber sunucusu Pınar Erbaş, yaptığı açıklamada bir süre ekranlara ara vereceğini duyurdu. Erbaş, eski eşi Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmasının ardından zor bir dönem geçirdiğini belirterek “Hayatımın bir döneminin yalan, aldatmaca ve kurmacayla geçtiği gerçeğiyle yüzleşiyorum” dedi.

Pınar Erbaş: "Kelimelerle anlatılamayacak kadar zor bir süreçten geçiyorum"
Pınar Erbaş: “Kelimelerle anlatılamayacak kadar zor bir süreçten geçiyorum”

Pınar Erbaş, dün akşam (19 Aralık) ana haber bülteninde görülmeyince TMSF yönetiminin kendisini görevden aldığı iddiaları gündeme geldi. Erbaş’ın yerini Hande Bayraktar aldı. Ancak Erbaş X hesabından yaptığı açıklamada kararın tamamen kişisel olduğunu söyledi.

Zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Erbaş şunları söyledi:

“Günlerdir uykusuz bir şekilde benim için sarsıcı ve tarif edilemez ağırlıktaki haberleri sunuyorum. İlk günler dayanabileceğimi, işimi aksatmadan hayatıma devam edebileceğimi düşündüm. Ancak gücüm tükendi. Konu ile ilgili tek bir haber dahi sunacak takatim kalmadı. Bu sebeple bir süreliğine ekrandan ayrı kalmak için izin istedim. Bu talebimi anlayışla karşıladıkları ve durumuma hassasiyetle yaklaştıkları için yöneticilerime teşekkür ederim.”

Ersoy üç ayrı suçlamayla tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Mehmet Akif Ersoy, üç kişiyle birlikte gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ersoy, gözaltına alındıktan kısa süre sonra TMSF yönetimindeki Habertürk TV’deki Genel Yayın Yönetmenliği görevinden de alındı.

Mahkeme, Ersoy’u “uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkân sağlamak”, “örgüt kurmak ve yönetmek” ve “sektörel ve maddi menfaat sağlamak amacıyla suç işlemek” suçlamalarıyla tutukladı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.