Serap Belovacıklı Sözcü TV’den ayrıldı

Serap Belovacıklı

Serap Belovacıklı, Sözcü TV’den ayrıldı. Belovacıklı, “Kuruluşundan itibaren gece-gündüz çalıştığım, yuvam gibi sahiplendiğim Sözcü TV’den karşılıklı anlaşarak, içim de çok acıyarak ayrıldım” dedi.

Sunucu Serap Belovacıklı, kuruluşundan bu yana görev yaptığı Sözcü TV ile yollarını ayırdı. Belovacıklı, X üzerinden yaptığı paylaşımda, kanaldan karşılıklı anlaşarak ayrıldığını belirtti.

Belovacıklı açıklamasında Sözcü TV’de geçirdiği dönemi “yuva” olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Kuruluşundan itibaren gece-gündüz çalıştığım, yuvam gibi sahiplendiğim Sözcü TV’den karşılıklı anlaşarak, içim de çok acıyarak ayrıldım. Çok güzel zamanlarımız geçti, çok güzel insanlar tanıdım. Aile olduk, haksızlıklara birlikte direndik. Ama ne güzel direndik… :)”

“Birlikte gidecek yolumuz kalmamış”

Ayrılığın gerekçesine de değinen Belovacıklı, Sözcü TV ile yollarının ayrılmasının kaçınılmaz hale geldiğini ifade ederek, “Sözün kısası birlikte gidecek yolumuz kalmamış. Bugüne kadar izleyen destek veren herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

Mesleki duruşunu koruyacağını da vurgulayarak, “Ben yine bildiğimi, inandığımı söyleyemeye sizin tanıdığınız Belovacıklı olmaya devam edeceğim. Hoşçakalın…” yazdı.

Serap Belovacıklı kimdir?

17 Temmuz 1984’te Bursa’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. BBC Eğitim Merkezi’nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği’nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı.

Mesleğe 2007 yılında Olay TV’de Yönetmen olarak adım attı, daha sonra Habertürk’e transfer oldu. 2 yıl burada çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katıldı. Akşam Gazetesi Posta Gazetesi’nde hem editörlük hem de siyasi röportajlar yaptı.

Bir süre sonra Artı1 TV’ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM’de sunuculuk görevinde de bulundu. Ekim 2015’te Yurt Gazetesi ile anlaştı. Kısa bir süre burada görev yapan Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi’ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018’de Haber Global’in Ankara Bürosu’nda siyaset muhabiri olarak görev yaptı.

Ocak 2020’den itibaren Haber Global’de, yaşanan gelişmelerin ve en son haberlerin yer aldığı hafta sonu haberlerini sundu ve 2022’de TV100’e geçti.

Belovacıklı, son olarak Sözcü TV’de sunuculuk yapıyordu.

27 Şubat’ta DEM Parti heyeti İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme sonrasında Öcalan’ın mesajını okumuştu. Ahmet Türk’ün Öcalan’ın çağrısını Kürtçe olarak okuduğu sırada yayını keserek “Zaten kimse anlamıyor” diyen Sözcü TV sunucusu Serap Belovacıklı, RTÜK’ün kendisine 5 hafta ekran cezası verdiğini açıklamıştı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.