Adıyaman’da Koç Grubu’nun desteğiyle Atatürk Kütüphanesi’nin inşaatı başladı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Abdurrahman Tutdere döneminde kente kazandırılan üçüncü kütüphane hizmete girmiş olacak.

Koç Topluluğu desteğiyle hayata geçirilen ve inşaatı ARK İnşaat tarafından yürütülen kütüphane, Yeni Belediye Hizmet Binası yanında inşa edilecek.
Vehbi Koç Vakfı desteğiyle yapılacak kütüphanenin temel atma törenine Vakıf Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, ARK İnşaat Genel Müdürü Sinan Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, CHP İl Başkanı Engin Doğan, belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kütüphanenin öğrenciler ve gençler için hizmet vereceğini belirtti.
Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu da konuşmasında, kütüphanenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine katkı sunacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından butonlara basılarak kütüphanenin ilk harcı döküldü.

1171 metrekare kapalı alan
Toplam 1171 metrekare kapalı alana sahip olacak kütüphane, iki katta aynı anda yaklaşık 120 kişiye hizmet verebilecek kapasitede planlandı. Kütüphanede çalışma alanlarının yanı sıra söyleşi ve kültürel etkinlikler için bölümler de yer alacak.
Kütüphanenin tamamlanmasının ardından Adıyaman’da hizmete açılması planlanıyor.






