Trump’dan İran açıklaması: “Koşulsuz teslimiyet dışında bir anlaşma olmayacak”

Donald Trump Trump'tan İran mesajı

Trump’tan İran mesajı.. ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşına dair yaptığı yeni açıklamada Washington’un Tahran ile ancak “koşulsuz teslimiyet” durumunda anlaşmaya açık olduğunu söyledi.

Ortadoğu’daki savaşın yedinci gününde İsrail, Beyrut ve Tahran’a yeni saldırılar düzenliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşı ve diplomatik temaslara ilişkin yaptığı açıklamada Washington yönetiminin Tahran ile bir uzlaşmaya ancak “koşulsuz teslimiyet” şartıyla açık olduğunu söyledi.

Kendi sosyal medya platformu Truth Social’den yaptığı açıklamada, ABD’nin İran politikasına ilişkin net bir mesaj vererek “KOŞULSUZ TESLİMİYET dışında İran ile hiçbir anlaşma olmayacak” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın bazı ülkelerin arabuluculuk girişimlerinde bulunduğunu söylemesinin ardından geldi.

Trump’tan İran mesajı: “Koşulsuz teslimiyet dışında bir anlaşma olmayacak”

Pezeşkiyan, birinci haftasına yaklaşan savaşta bazı ülkelerin arabuluculuk girişimlerinde bulunduğunu söyledi ancak ayrıntı vermedi. Pezeşkiyan’ın X hesabından yapılan paylaşımda, “Bu ülkelere cevabımız açık. Bölgede kalıcı bir barış istiyoruz. Ancak ülkemizin onurunu ve otoritemizi savunmaktan da çekinmeyiz” denildi.

“Yeni liderler ortaya çıkarsa İran yeniden inşa edilebilir”

Trump açıklamasında mevcut yönetimin değişmesi ve yerine “kabul edilebilir liderlerin” ortaya çıkması durumunda ABD ve müttefiklerinin İran’ın yeniden toparlanması için çalışabileceğini söyledi.

Trump, bu senaryoda Washington’un yalnız olmayacağını vurgulayarak “Biz ve pek çok harika, çok cesur müttefikimiz ve ortağımız İran’ı yıkımın eşiğinden geri döndürmek için yorulmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca İran’ın ekonomik açıdan yeniden güçlenebileceğini savunarak ülkenin “her zamankinden daha büyük, daha iyi ve daha güçlü” hale getirilebileceğini dile getirdi.

Trump açıklamasında İran halkına da doğrudan mesaj gönderdi. İran’ın geleceğinin parlak olabileceğini savundu, “İran’ın harika bir geleceği olacak” dedi.

ABD Başkanı mesajının sonunda kendi siyasi sloganına gönderme yaparak “İran’ı yeniden büyük yapalım (MIGA)” ifadesini kullandı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.