Lucescu antremanda fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

İSTANBUL (Medyascope, NTV Spor) – Mircea Lucescu, Slovakya ile oynanacak dostluk maçı öncesi antrenman sırasında milli takım oyuncularının önünde bayıldı. Rumen çalıştırıcı, bir baş dönmesi yaşadı ve futbolcularının gözleri önünde yere yığıldı.

Lucescu antremanda fenalaştı
Lucescu antremanda fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

Romanya Milli Takımı’nda, teknik direktör Mircea Lucescu antremanda fenalaştı. 80 yaşındaki teknik adamın fenalaşarak yere yığıldıktan sonra ambulansla Bükreş Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

NTV Spor’un aktardığı habere göre, Romanya Futbol Federasyonu, Lucescu’nun durumunun stabil olduğunu ve tesislerideki ilk müdahalenin ardından Bükreş’teki bir hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle:

“Romanya Futbol Federasyonu, bugün Romanya Milli Takımının antrenman kampında meydana gelen tıbbi olay hakkında kamuoyunu ve medya temsilcilerini bilgilendirmek istemektedir. Slovakya’ya hareket öncesi son antrenman seansından önce yapılan teknik toplantı sırasında, teknik direktör Mircea Lucescu rahatsızlandı. Milli takımın sağlık ekibi üyeleri tarafından derhal ilk yardım önlemleri alındı ​​ve kendisine olay yerinde ilk yardım uygulandı.

112 acil servis çağrısının ardından, iki SMURD ekibi acilen antrenman tesislerine gitti. Sağlık personelinin hızlı müdahalesi sayesinde teknik direktörün durumu hızla stabilize edildi. Şu anda antrenörün durumu stabil. Ancak, yürürlükteki tıbbi protokollere göre ve herhangi bir riski ortadan kaldırmak amacıyla, Mircea Lucescu kapsamlı incelemeler ve uzman takibi için başkentteki bir hastaneye nakledildi.”

Lucescu’dan ilk açıklama: “Kendimi iyi hissediyorum”

Bu arada rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede Romanya basınından GSP’ye konuşan Mircea Lucescu, sağlık durumu hakkında bilgi verdi ve “Şu an kendimi iyi hissediyorum, tamamen iyileştim ama hala bazı testlerden geçiyorum, bu yüzden hala hastanedeyim.” ifadelerini kullandı.

Hastaneden açıklama: “Ciddi kalp ritmi bozukluğu”

Lucescu’un kaldırıldığı Bükreş Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada da şöyle denildi:

“Hasta, hastane ortamı dışında meydana gelen ciddi bir kalp ritim bozukluğu nedeniyle Bükreş Üniversitesi Acil Hastanesine getirildi. Şu anda hasta, kalp ritmini stabilize etmek için gerekli tanısal incelemeler ve tedavi müdahaleleri gören tıbbi ekiplerin gözetimi altındadır. Hasta, gözetim altında tutulmak ve özel tedavi görmek üzere Bükreş Üniversitesi Acil Hastanesi’nde hastanede kalmaya devam edecektir”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.