İSTANBUL, (AP, Guardian) – İsviçreli gıda devi Nestlé‘ye ait 12 ton (yaklaşık 414 bin adet) KitKat çikolatası, İtalya’dan Polonya’ya giden bir sevkiyat sırasında çalındı. Nestlé, ürünlerin kayıt dışı piyasalara düşebileceği uyarısı yaptı. Peki 400 bin KitKat’ı kim çaldı?
İsviçre merkezli gıda devi Nestlé, yaklaşık 12 tonluk KitKat çikolata sevkiyatının Avrupa’da nakliye sırasında çalındığını açıkladı. Şirketin verdiği bilgilere göre, 413 bin 793 adet çikolata barını taşıyan kamyon, İtalya’daki üretim tesisinden Polonya’ya doğru yola çıktıktan sonra kayboldu.
26 Mart’ta yaşanan soygun sonrası hâlâ araç ve çikolatalar bulunamadı. Yetkililer, olayla ilgili yerel otoriteler ve tedarik zinciri ortaklarıyla birlikte soruşturma yürütüldüğünü belirtti.
Regarding recent press coverage pic.twitter.com/Huh4EnFV2J
— KITKAT (@KITKAT) March 29, 2026
“Çalınan ürünler piyasaya düşebilir” uyarısı
KitKat ürünlerinin Avrupa genelinde dağıtıma çıkması planlanıyordu ancak şirket, çalınan ürünlerin kayıt dışı satış kanallarına girebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Nestlé’ye göre her bir çikolata barı, özel parti (batch) kodları sayesinde takip edilebiliyor. Tüketiciler, perakendeciler ve toptancılar, ürün üzerindeki kodları tarayarak sevkiyatın çalıntı olup olmadığını anlayabilecek. Şirket, eşleşme durumunda yetkililere bildirim yapılması için yönlendirme sağlanacağını açıkladı.
“Hırsızların damak tadını takdir ediyoruz ama…”
KitKat sözcüsü The Athletic’e yaptığı açıklamada, “Hırsızların olağanüstü damak tadını takdir ediyoruz ancak yük hırsızlığı her ölçekteki işletme için giderek büyüyen bir sorun” dedi.
Nestlé ayrıca, giderek daha sofistike hale gelen hırsızlık yöntemlerine dikkat çekerek, bu olayı kamuoyuyla paylaşma nedenlerinin farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
Çalınan ürünler, Formula 1 temalı yeni KitKat serisine ait.
Geçen yıl Formula 1’in resmi çikolata markası olan KitKat, yarış arabası şeklinde tasarlanan özel ürünlerini piyasaya sürmüştü.
Paskalya dönemi öncesinde gerçekleşen bu hırsızlık, özellikle Avrupa’daki tedarik ve satış süreçlerinde aksamalara yol açabileceği gerekçesiyle dikkat çekiyor.








