Erdoğan gençlere seslendi: “Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir”

İSTANBUL (Medyascope) – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gençlere seslendi. Erdoğan, “Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir” dedi.

Haber özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
  • Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında gençlere hitap etti ve “Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir” dedi.
  • Erdoğan, gençlerin sorunlarına değinerek, başörtüsü nedeniyle üniversiteye alınmayan gençler için mücadele ettiklerini vurguladı.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e eleştirilerde bulunarak, CHP’yi seçmenini utandıran bir parti olmakla itham etti.
  • Siyasi mücadele tarihine atıfta bulunan Erdoğan, iktidarları sırasında karşılaştıkları zorlukları açıkladı.
  • Konuşmasının sonunda “Terörsüz Türkiye” süreci hakkında mesajlar verdi ve yeni başarılar için ittifak ortağıyla istişareler yaptıklarını belirtti.
Erdoğan gençlere seslendi: "Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir"
Erdoğan gençlere seslendi: “Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir”
İlgili bağlantılar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na değinerek başladı. Bayramı, aralarında şampiyon sporcuların da bulunduğu 200’ü aşkın gençle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde kutladıklarını aktaran Erdoğan, 207 üniversiteden gelen gençlerle bir araya geldiklerini söyledi. AKP Gençlik Kolları’nın Kocaeli’nde düzenlediği etkinliğe yüz bin gencin katıldığını öne süren Erdoğan, etkinliğin partinin 14’üncü gençlik buluşması olduğunu belirtti.

Gençlerle ilişki kurma biçimine vurgu yaptı

Erdoğan, AKP’nin kuruluşundan bu yana gençlerin en çok rağbet ettiği hareket olduğunu savundu:

“Gençlere sırtını dönen bir hareketin başarı şansı yoktur. Gençlik geleceğin tohumudur. Siyaseti gençlerle birlikte yaptık. Gençleri tehdit eden söylemleri kapımıza hiçbir zaman yanaştırmadık.”

Başörtüsü nedeniyle üniversiteye alınmayan gençlerin sorunlarıyla ilgilendiklerini aktaran Erdoğan, hayatın zorluklarını erken yaşta göğüslemek zorunda kalan gençlerin dertlerine de eğildiklerini ileri sürdü. Erdoğan, gençlerin yargılanmadan dinlenmek istediğini öne sürdü ve şöyle konuştu:

“Gençlerimiz, büyüklerinin sadece ders vermesini değil, kendilerine değer vermesini de istiyor. Ön yargısız bir şekilde açık bir kalple gençlerimizi anlamaya çalışıyoruz.”

Özgür Özel’i hedef aldı

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan sözler sarf etti. Erdoğan şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı’nın gençleri tahkir eden, aşağılayan hezeyanlarının bizim nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur. Bırakın stadyumda 100 bin gençle şölen yapmayı, bunlar salonları bile doldurmakta zorlanıyorlar.”

CHP’ye yönelik sözlerini sürdüren Erdoğan, “Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP, üç beş kifayetsiz muhterisin elinde seçmenini utandıran bir parti haline döndü. Sokağa çıkmaya yüzleri yok, vatandaşın, bilhassa da gençlerimizin yüzüne bakacak halleri yok” diye konuştu.

Erdoğan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin üzerinden üç yıl geçtiğini hatırlattı, önümüzdeki perşembe günü ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun üçüncü yıldönümü olacağını belirtti. Erdoğan, 14 Ağustos’ta AKP’nin kuruluşunun 25’inci yıldönümünü kutlayacaklarını duyurdu, ayrıca kesintisiz iktidarlarının yaklaşık beş ay sonra 24’üncü yıla ulaşacağını da aktardı.

Siyasi mücadele tarihine vurgu yaptı

Konuşmasının ikinci bölümünde siyasi mücadele tarihine değinen Erdoğan, yola çıkarken karşılaştıkları zorlukları sıraladı. Erdoğan şöyle konuştu:

“Kimse bize kolay olacak demedi. İlk başta merhum Menderes’in talihsiz hatıraları duruyordu. 28 Şubat’ın tehditleri kendisini hissettiriyordu. Kimilerimiz işkence gördü, yok sayıldık, ötelendik. Hiçbir zaman korkmadık. Hiçbir zaman vazgeçmedik.”

Hareketin köksüz olmadığını öne süren Erdoğan, “Bu hareket millet, memleket, Büyük Türkiye davasıdır. Bu hareket ümmet davasıdır” dedi. Erdoğan, iktidarlarının beşinci yılında partiye kapatma davası açıldığını, silahlı darbe girişimleri ve terör saldırılarına maruz kaldıklarını ileri sürdü.

“Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir”

Erdoğan, konuşmasının dikkat çeken bölümünde devir teslim mesajı verdi:

“Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir. Bize düşen bizden öncekilerden aldığımız sancağı yere düşürmeden bizden sonrakilere devretmektir. Biz bu hareketin içinde doğduk, büyüdük, vakti zamanı gelince dava taşını omuzladık.”

Eleştirilere cevap veren Erdoğan, “Klavye kahramanları AK Parti’nin açtığı konfor ortamında rahat koltuklarında ahkam kesiyor olabilirler. Biz bu yola idam edilmeyi göze alarak girdik. Bizi acımasızca eleştirenler, siz ne yaptınız? Hangi bedeli ödediniz?” sözlerini sarf etti.

“Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin mesaj verdi

Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin mesajlarıyla konuşmasını sonlandırdı. Erdoğan şöyle konuştu:

“En büyük eserlerimizden biri olarak gördüğümüz Terörsüz Türkiye sürecimizi ortak akılla, sağduyuyla, samimiyetle menziline ulaştırmakta kararlıyız. Hayırlı işlerde çabuk olunması gerektiği inancıyla bir an önce bu meseleyi milletimizin gündeminden çıkarmak istiyoruz.”

İttifak ortağıyla yeni yol ve yöntemleri istişare ettiklerini de belirten Erdoğan, 15 Temmuz gecesi kurulan Cumhur İttifakı ile yeni başarılara imza atacaklarını ileri sürdü.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.