İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin görevden uzaklaştırıldı.
Haberin özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yürütülen soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.
- İçişleri Bakanlığı, Yetişkin’in tedbir amaçlı olarak görevden alındığını duyurdu.
- Soruşturma kapsamında 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde rüşvet iddiaları ve usulsüz para transferleri üzerine gözaltı kararı verildi.
- İzmir merkezli operasyonlarda toplam 25 kişi gözaltına alındı, bunlardan 17’si tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.
- İsmail Yetişkin ile bazı belediye yetkilileri tutuklandı ve adli kontrol tedbiri uygulanması kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’ın tedbir amaçlı görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı’nın tam açıklaması şöyle:
“Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2026/394 sayılı dosyasında ‘rüşvet vermek, rüşvet almak, icbar suretiyle irtikap (üç kez), suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlarından soruşturmaya başlandığı ve tutuklama tedbiri uygulanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır.”
İZMİR İLİ SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN’İN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASINA DAİR BASIN AÇIKLAMASI
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) June 30, 2026
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail YETİŞKİN,
Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/394. sayılı dosyasında “Rüşvet Vermek, Rüşvet Almak, İcbar…
Ne olmuştu?
Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalgasında belediyedeki inşaat ve imar uygulamalarına ilişkin süreçlerde rüşvet alındığı ve verildiği, ayrıca 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde bazı belediye başkan adayları ile yakınlarının para transferlerine ilişkin usulsüzlükler bulunduğu iddiasıyla 26 şüpheli isim hakkında gözaltı kararı verildi.
Soruşturma kapsamında 25 Haziran’da İzmir merkezli dört ilde düzenlenen operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in annesi Meryem Yiğit ile Ö.F.S. emniyetteki işlemlerinin ardından, E.K. ise savcılıkça serbest bırakıldı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Doğuş Bayır hakkında ise sulh ceza hakimliğince ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli ise 29 Haziran’da adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de aralarında bulunduğu 17 isim tutuklanmaları talebiyle, bir kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilirken, iki kişi de savcılıkça serbest bırakıldı.
Sulh ceza hakimliği, İsmail Yetişkin ile Belediye Başkan Yardımcısı İ.K, özel kalem müdürü İ.Ç’nin de aralarında bulunduğu 12 ismin tutuklanmasına, 6 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.







