Ed Sheeran turnesinden çıkarılan Macklemore’dan “Özgür Filistin” turnesi

Macklemore “Özgür Filistin” turnesi

İSTANBUL (Medyascope) – Filistin’e verdiği destek açıklamalarının ardından Ed Sheeran’ın turnesinden çıkarılan Macklemore, “Özgür Filistin” adını verdiği yeni turnesini duyurdu. Turneden elde edilen gelir Filistinlilere destek veren kuruluşlara aktarılacak.

ABD’li rapçi Macklemore, Filistin’e verdiği destek ve yaptığı açıklamaların ardından Ed Sheeran’ın Loop Tour turnesinden çıkarılmasından günler sonra “Özgür Filistin” adlı yeni bir turne başlatacağını açıkladı.

Turne 26 Ekim’de Dublin’de başlayacak. Macklemore daha sonra 29 Ekim’de Paris’te, 30 Ekim’de ise Londra’da sahne alacak. ABD’deki konser tarihlerinin de daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Turneden elde edilen gelir, Filistinlilere destek veren kuruluşlara aktarılacak.

“Bana olanlar tek bir sanatçıdan ya da tek bir sahneden daha büyük” diyen Macklemore, “Milyarder sınıf hangi seslerin sahneye çıkabileceğine, hangilerinin duyulamayacak kadar tehlikeli olduğuna karar verebiliyorsa herkesin dikkat kesilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Ed Sheeran turnesinden çıkarılmıştı

Macklemore, 4-5 Eylül 2026’da New Jersey’deki MetLife Stadyumu’nda Ed Sheeran’ın konserinin açılışını yaptı. Macklemore konserde “Bu turneyi yapmak istememin en büyük sebeplerinden biri, bu tür stadyumlarda ayağa kalkıp kalbime çok yakın olan iki kelimeyi söyleyebilmekti. Özgür Filistin” dedi.

Macklemore ardından Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi protestoculara adanmış “Hind’s Hall” şarkısını seslendirdi.

Macklemore’un Gazze’de hayatını kaybedenlerin bilançosunu “soykırım” olarak nitelendirmesinin ardından İsrail-Amerikan Konseyi, rapçinin turneden çıkartılmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı.

Bunun üzerine Macklemore, 14 Eylül’de Ed Sheeran’ın turnesinden çıkarıldı.

Kaynak: BBC

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş