Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te reddedilen “Çocuk istismarı için komisyon kurulması” oylamasında gerginlik

Ensar Vakfı’nda çocuklara yönelik tecavüz iddialarının gündeme oturması ardından, MHP’nin TBMM’ye sunduğu “çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi için komisyon kurulması” önergesi reddedildi. Önerge muhalefet milletvekilleri tarafından destek görürken, AK Partililer karşı çıktı. Yapılan oylamada zaman zaman gerilim yaşandı, zira oylamada önergeye “Evet” cevabı verenler çoğunluktaydı. Ancak Meclis’i yöneten AK Partili Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın bu oylamayı kabul etmeyerek yeniden oylama yapılmasını istedi. Bu sırada muhalefetten itirazlar yükseldi ve gerilim yaşandı. Muhalefet vekilleri ikinci oylama yapılmasına engel olamadı. İkinci oylama öncesinde AK Partililer Genel Kurul salonuna girince önerge reddedildi.

Meclis’te yaşananları CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Mahmut Tanal, Periscope’dan canlı yayınladı. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.