Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da polis ve göstericiler arasında gün boyu çatışmalar yaşandı

Fransa’da hükümetin yapmak istediği işçi reformuna karşı protestolar devam ediyor. Bugün Paris’in çeşitli sokaklarında toplanan sendikalar ve öğrenciler reformun geri çekilmesini talep ettiler. İşçi Sendikaları Birliği (CGT) Genel Sekreteri Philippe Martinez yaptığı açıklamada “Halkın büyük çoğunluğu bu yasaya karşı. Demokrasi, halkın düşüncesinin olumsuz olduğu zaman ve buna karşı protestolar yapıldığı zaman diyalog yapılması gerektiği anlamına gelir. Yasa değişmelidir” dedi.

 Fransa’da devam eden Avrupa Şampiyonası’na rağmen düzenlenen eylemlere karşı polisin müdahalesi ise sert oldu. Göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanan polis, bazı noktalarda da yürüyüş yapılmasına engel oldu.
 
 @pibzedog adlı kullanıcı eylemlerin yapıldığı yerden yaşananları görüntüledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.