Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michael Phelps efsanesi devam ediyor

19 altın, iki gümüş, iki bronz… ABD’li yüzücü Michael Phelps’in evi baştan sona madalyalarla dolu. O, Olimpiyatlar tarihinin en çok podyuma çıkmış sporcusu. İlk kez 15 yaşındayken 2000 yılında Sydney Olimpiyatları’na katılan Phelps, ilk madalyalarını (Tam tamına altı altın ve iki gümüş madalya) 2004 yılında Atina’da kazandı.

2008 Pekin Olimpiyatları’nda sekiz altın madalyaya uzanarak ise yaşayan en büyük yüzücü olduğunu kanıtladı. 2009 yılında katıldığı bir partide marihuana içtiğine dair görüntüler basına sızınca sponsorluk anlaşmaları tehlikeye girdi. ”23 yaşındayım. Havuzdaki başarılarıma rağmen uygunsuz şekilde davrandığımı kabul ediyorum” diyerek günah çıkardı. Bu nedenle ABD yüzme takımından üç aylığına uzaklaştırıldı.

2012 Londra Olimpiyatları’na katılmak istemediğini açıklayan, formda olmadığını söyleyen yüzücü dört altın, iki gümüş madalya kazandı. 2012 yılından sonra, özellikle ikinci kez alkollü otomobil kullanırken yakalandığı 2014’ten sonra Phelps için her şey baş aşağı gitti. ABD yüzme takımından bu sefer tam altı aylığına uzaklaştırıldı. Alkol tedavisine girdikten sonra alkolü bırakan ABD’li yüzücü, 2016 Olimpiyatları’na gelene kadar önce alkolü bıraktı. Sonra nişanlandı, yıllardır görüşmediği babasıyla barıştı. Üç ay önce ise baba oldu. ”Bu, benim için son. Bittim, vücudum tükendi” diyen Phelps, havuza indiğinde son derece formda olduğunu gösterdi. Bu sefer rakipleri onu izleyerek büyüyen, ona hayran olan genç sporculardı.

1

2016 Rio Olimpiyatları’nın açılışında ABD Olimpiyat kafilesinin bayrağını taşıyan Phelps, 4X100 kategorisindeki sıradışı  performansıyla unutulmaz bir başarıya imza attı. Altın madalyayı boynuna takarken göz yaşlarına hakim olamayan Phelps, Olimpiyat tarihine unutulmaz bir iz daha bıraktığının farkında. Phelps için hedef artık üç aylık bebeğinin gözleri önünde yeni başarılara imza atmak. Bakarsınız, Rio 2016’dan sonra mutlaka kariyerini noktalayacağını açıklayan Phelps bir Olimpiyata daha katılmaya karar verir. Kimbilir?

2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.