Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ergin Ataman milli takımı bıraktı

Ergin Ataman A Milli Erkek Basketbol Takımı başantrenörlüğünden istifa etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Harun Erdenay’a kararını ileten Ataman’ın daha önce 2014 Dünya Şampiyonası, 2015 Eurobasket ve 2016 Olimpiyat elemelerinde milli takımın başındaydı.

FIBA’nın aldığı kararla bundan sonra şampiyonalarda oynama hakkı kazanmak için düzenlenen eleme maçlarının kış dönemine aktarılması neticesinde Harun Erdenay sadece milli takıma odaklanabilecek bir antrenöre ihtiyaçlarının olduğunu belirtmişti. Bunun ardından Olimpiyatlar sonrasında Ataman’ın kararını açıklaması bekleniyordu. Ataman bu tercihini Galatasaray Odeabank’dan yana kullandı.

Daha önce kadın basketbol milli takımının ve Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımının başantrenörü Ekrem Memnun tercihini milli takımdan yana kullanmıştı.

Milli takım kariyeri

85948

Ataman, Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın başına 2014 yılında geçmişti. Aynı yıl düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda takımın başında yer alan Ataman, millileri çeyrek finale kadar taşımıştı. Çeyrek finalde Litvanya’ya 73-61 kaybederek turnuvaya veda etmişti.

Bir yıl sonra oynanan Avrupa Şampiyonası’nda ise Türkiye 3 galibiyet, 3 yenilgi aldı. Ataman yönetiminde Berlin’deki grup maçlarını 4. sırada tamamlayarak bir üst tura çıkan milliler, Lille’deki 2. tur maçında Fransa’ya 76-53 yenilerek elendi.

Bir yıl sonra Rio 2016 Olimpiyat Oyunları için yapılan elemelerde Türkiye başarısız oldu. Elemelerin Filipinler ayağında A Grubu’nda Kanada ve Senagal’le eşleşen milli takım Kanada’ya yenilip, Senagal’i mağlup ederek yarı finale çıkmış, yarı final eşleşmesinde Fransa’ya 75-63 yenilince Rio’ya katılma şansını elde edememişti.

Ataman, milli takımın başında toplamda 51 maça çıkıp bunların 23’ünde galibiyet elde ederken, 28’inde mağlup oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.