Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana’daki yurt faciası soruşturmasında tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Adana’nın Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin ortaokul ve lise dengi okullarında öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta 29 Kasım’da çıkan yangında 11’i öğrenci olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti. 24 öğrenci ise yaralanmıştı. Olay sonrası yurdun Süleymancılara ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Yangından sonra yapılan incelemeler sonucunda yurdun acil çıkış kapısı yönlendirme tabelalarının olmadığı, yangın merdiveni çıkış kapısının kilitli olduğu, binada kaçak akım bölmesinin (elektrik sigortası) olmadığı anlaşılmıştı.

Soruşturma

Olay sonrasında 14 kişi göz altına alınmıştı. 14 şüpheliden aralarında yurt müdürü Cumali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur’un da bulunduğu 4 şüpheli tutuklanmış, geri kalanlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün ise adliyeye sevk edilen 2 kişi daha tutuklandı. Tutuklananların derneğin yönetim kurulu üyeleri olduğu ifade edildi. Böylece yurt faciası ile ilgili 6 kişi tutuklanmış oldu.

Olaydan görüntüler:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.