Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Doğan hakkında zorla getirilme kararı

Akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla 47 sanığın yargılandığı Petrol Ofisi hakkındaki davada, Aydın Doğan için zorla getirme kararı çıkarıldı. Ersin Özince’nin de aralarında bulunduğu 25 sanık, 23 Kasım 2016’da görülen son duruşmaya katılmış, Doğan sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya katılmamıştı.
POAŞ davası
İş Bankası ve Doğan Holding 2001 yılında ortaklık kurarak Petrol Ofisi’ni ihaleyle kamudan satın almıştı. İş Bankası 2005’te hisselerini Doğan Holding’e satmıştı. 2006 yılında Petrol Ofisi’ne ortak olan Avusturya merkezli OMV 2010’da Doğan Holding’in elinde kalan hisseleri de almıştı. İş Bankası, Doğan Holding ve OMV’nin yanı sıra zamanın Petrol Ofisi yöneticileri 2001-2007 yılları arasında eksik gümrük kıymet beyan etmekle suçlanıyor.
İddianame adı geçenler:
Hakkı Ersin Özince, Aydın Doğan, Dr. Gerhar Roiss, Mahmut Magemizoğlu, Ali Erdal Aral, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Yurdaer Üge, İmre Barmanbek, Adnan Bali, Cevdet Bayram, Özgün Çınar, Mevlüt Tufan Darbaz, Ali İhsan Karacan, Ali Rıza Temuroğlu, Yahya Üzdiyen, Yener Şenok, Jan Nahum, Hakan Mumcu, Nesrin Karaman, Kemal Meço, Ertuğrul Tuncer, İshak Şengül, Caner Çimenbiçer, İsmail Tokaç, Ahmet İzzet Karacahisarlı, Vural Akışık, İrfan Taşköprü, David Davies, Manfred Mag Madi, Klaus Schneider, Serdar Ayırtman, Asım Barlın, Ali Tuzla, Hüseyin Kılınç, Ömer Lütfi İskefyeli, Gökhan Küçükgirgin, Zeynep Hansu Uçar, Murat Erdoğan, Murat Bekler, Sibel Bircan, Reha Talu, Sibel Fatma Elekdağ, Tamer Özdamar, Cezmi Ölekli, Azmi Ölekli, Fahri Kayhan Söyler ve Ali Ertan Çakır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.