Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halkbank hisselerinde değer kaybı yüzde 10’u aştı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın dün akşam saatlerinde önce gözaltına alınması ardından da tutuklanması başta Halkbank’ın BİST 100’deki hisse senetlerinin değeri olmak üzere finansal piyasaları etkiledi. 

Halkbank hisseleri yüzde 15 değer kaybetti

BİST 100’de işlem gören Halkbank hisselerinin gün için değer kaybı yüzde 15’i aştı. Daha sonra az da olsa toparlanan Halkbank hisseleri an itibariyle (10:55) dünkü kapanışın yüzde 11 civarında aşağısında işlem görüyor. Banka yönetimi bu sabah Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

“Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017’de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Borsa düştü, dolar yükseldi

Dün M. Hakan Atilla’nın New York’ta gözaltına alındı haberi medyaya yansımadan 3,60 – 3,61 aralığında işlem gören dolar / TL paritesi haberin duyulması ile birlikte dakikalar içerisinde 3,65’in üzerine yükseldi. An itibariyle (10:55) dolar / TL 3,65 seviyelerinde seyrediyor. Borsa İstanbul, Halkbank hisselerindeki sert düşüsün etkisiyle dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti. Söz konusu soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceği, genişlerse nasıl bir seyir izleyeceği gerek BİST 100 gerek dolar / TL üzerinde etkili olacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.