Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump ve Putin Kuzey Kore krizini konuştu

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin öne çıkan başlıklarından biri de Kuzey Kore’ydi.

ABD Ordusu’nun 6 Nisan’da Suriye’yi vurmasının sonrasında, iki lider arasındaki ilk görüşme niteliğini taşıyan söz konusu telefon konuşmasında, Kuzey Kore krizinde tansiyonun düşürülmesi konusunda mutabakata varılırken, krizin diplomatik yollarla çözülmesi ve çözüm yolundaki çabaların koordineli bir şekilde yönetilmesi kararına varıldı.

Rus TASS Ajansı’nın haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Putin’den, Kuzey Kore konusunda daha sakin ve yapıcı bir politika izlemesini istedi. Salı akşamı gerçekleşen telefon görüşmesiyle ilgili Beyaz Saray’dan yapılan kısa yazılı açıklamada ise, Kuzey Kore’deki “çok tehlikeli durumun” çözülmesi için, iki liderin “en iyi yöntem” konusunda uzlaştığı bildirildi.

İki liderin, 7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek olan G-20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşecekleri öğrenildi.

CIA Başkanı Kuzey Kore sınırında

Öte yandan Yonhap Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre; CIA Başkanı Mike Pompeo, geçtiğimiz haftasonu, Kore Yarımadası’nın Batı kıyısında, Güney Kore’ye ait Yeonpyeong Adası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Pompeo’dan önce, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Savunma Bakanı James Mattis ve Başkan Yardımcısı Mike Pence de Güney Kore’yi ziyaret etmişti.
Diğer taraftan Güney Kore’den yapılan açıklamada; ABD tarafından Güney Kore’nin Seongju kenti yakınlarında kurulan Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi’nin (THAAD) artık devrede olduğu duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.