Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir karşı darbe girişimi ile karşı karşıyadır”

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclisteki grup toplantısına  İngiltere’de yaşanan terör saldırısına değinerek başladı. İngiltere’deki saldırı için “Terör nereden gelirse gelsin amacı ne olursa olsun hep birlikte insan olanın karşı çıkması gerekir. Haklı hiç bir gerekçesi olmaz terörün. O nedenle İngiltere’de olmuş, Türkiye’de olmuş veya dünyanın herhangi bir ülkesinde olmuş, insanlığa karşı bir suç işlenmiştir.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ardından Çerkes sürgününe değinerek “Büyük Çerkes göçünün acıları hiç unutulmadı ve unutulmayacak” dedi.

“Taşeron işçilerini ilk kez biz dile getirdik, ve onlara kadro vereceğiz sözü verdik”

“Cumhuriyet Halk Partisi grubunu bir özelliği var. Toplumun en zayıf kesimini ısrarla biz dile getiririz. Dile getirdiğimiz konulardan birisi de unutulan işçilerdir, taşeron işçiler, ve taşeron işçilerin derdini biz dile getirdik. Hepsine kadro vereceğiz dedik. İktidardaki parti de aynı şeyi söyledi. Kadro verirseniz gelir kutlarız dedik. Oyları aldılar taşeron işçileri unuttular. Sendikalı işçilerden daha fazla taşeron işçi var. İş güvenceleri yok.”

“Bize sarayın valisi değil, bize devletin valisi lazım”

“Valilik Beşiktaş Belediyesi’nin  19 Mayıs kutlama törenlerine izin vermedi. Bunun üzerine belediye başkanımız bütün gazetelere tam sayfa ilan verdi. Bunu üzerine kamu düzeninin bozan ilan verildiği gerekçesiyle dava açıldı. Sen kim oluyorsun vali bey bizim geri adım atacağımız düşünüyorsun. Asıl toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs bayramını kutlamak ne zamandan beri suç olmaya başladı. Diğer belediyelere izin verirsin, Beşiktaş belediyesine izin vermiyorsan valiysen valiliğini yapacaksın, bize sarayın valisi değil bize devletin valisi lazım”

“Herkesi FETÖ ile ilgili suçlarsın ama Sözcü Gazetesi’ni suçlamak aklın ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değil”

“Sözcü gazetesine de operasyon yapılmaya başlandı. Yapılan suçlama, hükümeti ortadan kaldırma ve FETÖ’ye üye olmamakla birlikte suç işlemek. Sözcü Gazetesi halkın sözcüsüdür. Halk adına yayın yapar. Sözcü Gazetesi Atatürkçülükten, demokrasiden, uygarlıktan ödün vermeyen bir gazetedir. Gazete iktidarın hışmına dik durduğu için iktidarın hışmına uğrayan bir gazete. Ne Cumhuriyet Gazetesini susturabilirsiniz ne de Sözcü Gazetesini.”

“Savcı iktidarın maşası olmaz”

“Cumhuriyet Gazetesi için bir FETÖ’cü savcı buldular davayı ona açtırdılar. Sözcü için de sürekli savcı değiştirdiler. Sonunda bir savcı buldular davayı açtılar. O savcıya sesleniyorum savcı kardeşim sen sarayın savcısısın cumhuriyet savcısı değilsin, cumhuriyet savcısı saraydan talimat almaz, cumhuriyet savcısı yasalara bakar. Savcı iktidarın maşası olmaz.”

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir karşı darbe girişimi ile karşı karşıyadır”

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili “Nerede bu darbenin siyasi ayağı, siyasi ayağını gizliyorlar, hani komisyon kurulmuştu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Neden o komisyona darbeye bizzat tanıklık eden insanlar gelip ifade vermiyorlar. Niye gelip bilgi vermiyor? Kontrollü darbe açığa çıkmasın diye. Bugün ağır ağır ipuçları çıkıyor ortaya. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz karşı darbe girişimidir, arkasından karşı darbe girişimidir herkes bunu çok iyi bilsin. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir karşı darbe girişimi ile karşı karşıyadır” şeklinde konuştu.

CHP’nin 23 Mayıs 2017 meclis grup toplantısı:

https://www.youtube.com/watch?v=_LnxJfF52Gc

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.