Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’daki terör saldırılarını IŞİD üstlendi: 12 ölü

İran’ın başkenti Tahran’da çifte saldırı düzenlendi. İran Parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde silahlı saldırı yapıldı. Ardında da Humeyni Türbesi’nin önünde de intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıları IŞİD üstlendi. İki saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken 39 kişi de yaralandı.

Parlamentoya yönelik gerçekleştirilen saldırıda dört kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında dört rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, dördüncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganların meclise kadın kıyafetleri giyerek geldikleri ifade edildi.

Meclisin önünde çatışma bulunduğuna yönelik haberlerin gelmesinin hemen ardından İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni’nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın ‘intihar yeleğini’ infilak ettirdiğini duyurdu.  Kendini patlatan intihar bombacısının kadın olduğu bilgisini paylaşıldı. Olayda bir kişi ölürken beş kişi de yaralandı.

Reuters haber ajansına göre Humeyni’nin türbesine ise dört saldırgan girmeye çalıştı. İran merkezli Press TV, Humeyni’nin türbesine saldıranlardan birinin ise siyanür içerek intihar ettiğini aktardı. İran, saldırılarda 12 kişinin öldüğünü, 39 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.