Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davası 16 Kasım’a ertelendi

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Verilen ara kararda dava 16 Kasım’a ertelenirken sanığın tutuksuz yargılanmasına devam kararı verildi. Sanık polis duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Okmeydanı Hastanesi’nde görev yapan polis memuru ifade verdi ve tutanaklarda Berkin’in cebinden çıktığı iddia edilen torpilleri görmediğini söyledi.

Berkin Elvan davasının ikinci duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile avukatı Oya Aslan mahkemede verdiği ifadede sadece bir polisin yargılanmasına karşı çıktı ve “Soruşturma derinleşmek zorunda. Sadece görüntüler ile 5 kişi sanık olmalı, emri verenler dahil olmalı. Oysa sadece polis Fatih Dalgalı yargılanıyor. Ara kararlarınızdaki 1. ve 7. maddeye itiraz ediyoruz. Kendisi ZET silahını çok sık kullanan ve bilen bir memur olduğu, grubun tek gazcısı olduğu imzalı tutanakta var. Ancak sorgusunda ne amiri tanıdı, hatırladı ne de grubun tek gazcısı olduğunu kabul etti, yalan söyledi” dedi.

Duruşmada Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde o gün görev yapan polis memuru da ifade verdi ve “Berkin taksiyle hastaneye getirildi. Hastane personelinden kimlik bilgilerini aldık. Geldiğinde kendinde değildi. Panik halde acil müdahale edildi, zaten on dakika içinde ameliyata alındı. Biz şahsa pek yaklaşmadık. Hemşireler şahsın üstünden çıkanları nöbetçi polise teslim edildi. Yakınları ve 3 avukat eşyaları almak istediler. Kıyafetlerini aileye ve avukata teslim ettik. Torpil vs ben görmedim ama hemşireler teslim etmiş olabilir” diye konuştu. Bunun üzerine aile avukatları ve Sami Elvan mahkemeye itiraz etti, Berkin’in cebinde torpil olduğu iddia edilen tutanakların neden tutulduğunu sordu.

Ayrıca, Sami Elvan duruşma öncesi yaptığı açıklamada “Berkin Elvan’ın bugün ikinci duruşması. Ben ayrıca o kişiyi tanımadığımı defalarca söyledim. Çünkü benim çocuğumun fermanını yazan kişidir kendisi. Bizim adliye sarayında duruşma savcısıyla o kadar mücadele ettim ki, iğneyle kuyu kazar gibi ben burada hukuk, adalet aradım. Niçin aradım. Berkin Elvan nezdinde adı altında Türkiye çocukları için aradım. Türkiye’de yaşayan halklar için, kardeşlerim için aradım. En kısa zamanda bu adalet arayışımız yerine gelir. Bu ülkenin temel taşları yerine oturacak. Bugün bir adalet arayışına çalışacağız. Şu an ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı Adalet için yürüyor. Biz de boş sarayda adalet arayacağız” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.