Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’da darbe girişimi bastırıldı

Venezüela’nın Valencia kentinde dün sabah bir grup asker Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı ayaklandı. Hükümet tarafından “terörist saldırı” olarak nitelenen olaylar kontrol altına alındı.

Bir süredir suların durulmadığı Venezüela’nın üçüncü büyük kenti Valencia’da dün sabah bir askeri merkeze saldırı olduğu ve saldırganlardan bazılarının yakalandığı açıklandı. Twitter hesabından açıklama yapan Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun lideri olduğu Sosyalist Parti’nin Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello olayı bir “terör saldırısı” olarak değerlendirdi.

Hükümetin açıklamasından önce sosyal medyada paylaşılan ve “bu bir darbe değil ama anayasal düzeni geri getirmeye yönelik askeri ve sivil bir eylem” ifadelerinin yer aldığı videoda bir grup asker kendilerini 41. Tugay olarak tanıtıyordu.

valencia

Ordu Komutanı Jesus Suarez Chourio, devlet televizyonundan yayınlanan videoda, askeri birliklerin, saldırganlara “tek yumrukla” karşılık verdiğini ve “ayak takımının bir kez daha yenilgiye uğratıldığını” belirtti. Chourio, Paramacay askeri üssüne saldıran “paramiliter” grubun, “mevcut durumdan fayda sağladığını” ifade etti.

Venezüela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, askeri üsse saldıran küçük grubun, aralarında ordudan uzaklaştırılmış bir teğmenin dışında, asker üniforması giymiş sivillerden oluştuğunu açıkladı. Saldırganların, bilinmeyen yabancı hükümetlerle ilişkileri olan “aşırı sağcılar” tarafından azmettirildiğini savunan Lopez, bu kişilerin ordu silahlarından bir kısmını çalmayı başardığını da sözlerine ekledi.

Sözkonusu saldırıda gözaltına alınan yedi kişinin askeri mahkemelerde yargılanması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.