Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salma Hayek: “Weinstein beni ölümle tehdit etti”

Hollywood yıldızı Salma Hayek, ard arda cinsel taciz suçlamalarıyla gündeme gelen yapımcı Harvey Weinstein’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hayek, New York Times gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Weinstein’ın kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Aktris Salma Hayek, New York Times gazetesinde Salı günü yayımlanan yazısında, 80’i aşkın kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Yazıda Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun yaşamını anlatan “Frida” filminin çekimleri esnasında Weinstein ile yaşadıklarını anlatan Hayek, şunları aktardı:

“[Onu her reddedişim] Harvey’nin ‘Makyavelce’ öfkesine sebep oldu. ‘Hayır’ kelimesinden daha çok nefret ettiği bir şey olduğunu düşünmüyorum. İsteklerinin saçmalığı, geceyarısı beni arayıp onunla kavga ettiği için temsilcimi işten kovmamı istemekten tutun, Frida onuruna düzenlenen Venedik Film Festivali galasından beni fiziksel olarak dışarı sürükleyip -daha sonra aslında pahalı fahişeler olduklarını öğrendiğim- manken kadınlarla kendi özel partisine götürmeye kadar varıyordu.”

Hayek, Weinstein’a “hayır” cevabını verdiği teklifler arasında “birlikte duş almak, duş alırken onu izlemesine izin vermek, çıplak masaj yaptırmak, oral seks yaptırmak ve başka bir kadınla karşısında soyunmak” olduğunu kaydetti.

Hayek aynı zamanda Weinstein’ın kendisine “Seni öldüreceğim, bunu yapamayacağımı düşünme” diyerek tehditte bulunduğunu da öne sürdü.

Ard arda cinsel taciz ifşalarıyla aylardır sarsılan ABD film ve müzik endüstrisinde, Harvey Weinstein’a yönelik çokça ses getiren suçlamaları takiben dün de ünlü müzik yapımcısı Russell Simmons hakkındaki tecavüz iddiaları ABD gündemine damgasını vurmuştu. New York Times’ın haberine göre, Simmons ile çalıştıkları dönemde yapımcının kendilerine “uygunsuz  ve saldırganca cinsel davranışlarda” bulunduğunu öne süren 4 kadından 3’ü, yapımcının tecavüzüne uğradıklarını iddia etti. Simmons’ yönelik taciz ve tecavüz iddiaları, 1988’den 2014’e kadar uzanan bir dönemi kapsıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.