Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de patlama: en az 40 ölü

Afganistan İçişleri Bakanlığı, başkent Kabil’de Afganistan’ın Sesi Haber Ajansı yakınlarında, Şii Kültür Merkezi’nde  meydana gelen patlamada en az 40 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Saldırıyı üstlenen olmazken, olayın arkasında Taliban’ın olduğundan şüpheleniliyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necip Daniş saldırının bir intihar saldırısı olduğunu ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Bir Sağlık Bakanlığı yetkilisi, olay sırasında ajansta bir panele katılan çok sayıda öğrenci bulunduğunu, bu durumun kayıp ve yaralı sayısının artmasına yol açtığı söyledi.

AFP Haber Ajansı’na göre  Şii Kültür Merkezi’nde saldırı sırasında, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgalinin 38. yılı konulu bir panel düzenleniyordu.

Afganistan’da geçtiğimiz ayda özel bir televizyon kanalına saldırı düzenlenmişti.

Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün 2017 yılı raporunda Afganistan medya çalışanları için dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında yer alıyor. Afganistan’da 2017 yılı içinde 2 gazeteci ve 5 medya çalışanı terör saldırılarında yaşamını yitirmişti.

Independent Gazetesi’nde yer alan habere gör başkent Kabil’deki intihar saldırısının yanı sıra dün yaşları 8 ile 10 yaşalrında olan 6 çocuk mayın patlaması sonucu yaşamını yitirmiş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.