Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, şair Enver Ercan hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Yasakmeyve Komşu Yayınları İmtiyaz Sahibi Enver Ercan hayatını kaybetti.

enver-ercan-hayatini-kaybetti,vKbfKx63i0Cw2_WR3CnMzA

21 Ocak 1958’de İstanbul’da dünyaya gelen Enver Ercan, Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. Enver Ercan Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde çalıştı ve yayın yönetmenliği yaptı.

Şiirleri Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde yayımlanan Enver Ercan, Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı. Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerine layık görülen Ercan, uzun yıllar Varlık Dergisi’nin yayın yönetmenliğini sürdürdü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.