Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’un hayali gerçekleşti, dünyanın en güçlü roketi uzaya çıktı

Roket ve uzay aracı üreticisi SpaceX, dün dünyanın en güçlü roketini uzaya fırlattı. ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü’nden fırlatın roket, 45 yıl önce Ay’a yollanan uçuştan bu yana uzaya gönderilen en büyük ve en güçlü roket. Kalkışta kullanılan üç roket başarıyla geri indi ancak, bir diğer roket inişte arıza yaşadı.

”Falcon Heavy” adı verilen roket ayrıca SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın Tesla spor otomobilini de uzaya taşıdı. ”Starman” adlı cansız mankenin sürücü koltuğunda oturduğu otomobilin, Mars’ın yörüngesine yerleştirilmesi hedefleniyor. Tesla’nın radyosunda iki yıl önce hayatını kaybeden müzisyen David Bowie’nin ”Space Oddity” şarkısı çalıyor. Otomobilin yolculuğu Youtube’dan canlı izlenebiliyor.

Elon Musk, otomobilin dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gideceğini, saniyede 11 kilometre kat edeceğini ve yörüngede milyarlarca yıl kalacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Dün gerçekleştirilen fırlatma işleminin başarılı olması, Musk’ın Mars’a insanlı uzay yolculukları gerçekleştirme ve hayatta Mars’ta koloni kurma hayallerinin ilk adımının atılması anlamına geliyor.

DVYqAhiW4AAv0N3

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.