Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın damadı ve danışmanı Kushner’e “gizli belgelere erişim” kısıtlaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı olan Jared Kushner’in güvenlik seviyesi düşürüldü. Donald Trump’ın görevi devraldığı 2017 Ocak ayından beri geçici güvenlik izni bulunan ve hakkındaki güvenlik soruşturması tamamlanmayan Kushner’in, bu kararla beraber devletin “gizli” bilgilerine erişim sağlayamayacağı ve başkanlık bilgilendirme toplantılarına katılamayacağı belirtiliyor.

Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly tarafından alınan ve geçici güvenlik izni bulunan bütün Beyaz Saray yetkilileri için geçerli olan bu karara, Başkan Trump’ın vereceği yanıt merakla bekleniyor. Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kushner ile ilgili kararı John Kelly’e bırakacağını duyurmuştu.

CNN’in haberine göre Kushner ile ilgili yürütülen güvenlik soruşturmasının önümüzdeki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Kushner’in avukatı Abbe Lowell, devam eden güvenlik soruşturması süresince Kushner’in kendisinden beklenenden fazlasını yaptığını belirtti.

Trump yönetiminin dış politika kararlarında etkin bir görevi olduğu bilinen Kushner’in, özellikle Trump’ın Ortadoğu politikasında önemli sorumlulukları bulunuyor. CNN’e konuşan yetkililer, Kushner’ın görevlerini sürdürebilmesi için güvenlik iznine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.