Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boyner Grup: “Kadına kadın, çocuğa çocuk diyoruz”

Boyner Grup’un  8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı reklam filmi sosyal medyada ses getirdi. Filmde 16 kadın toplumdaki cinsiyet rollerini bir kenara bırakarak, kadınlara diğer tüm kimliklerinden önce ”kadın” demenin önemini vurguluyor. Filmin sonunda ise çocuk istismarında rıza yaşı tartışmalarına atfen bir kız çocuğu ‘çocuk’ olduğunu haykırıyor.
 Tıpkı filmin ana temasında olduğu gibi toplumsal cinsiyet rollerini yıkmayı başararak, farklı yaştan,kimlikten ve dinden kadınlar izleyiciye ‘kadın’ diye sesleniyor.   ”Kadına kadın diyoruz, çocuğa çocuk” başlıklı reklam filmi tüm çocukların çocukluk ve büyüme hakkının dokunulmaz ve tartışılmaz olması gerektiğinden hareketle “#Nokta #18denönceherkesçocuk” sloganıyla bitiyor.

 ”Gündem içinde daha fazla yer alması umut verici olsa da ülke olarak ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğini yakalamaktan uzağız” diyen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, filmde çocukların büyüme hakkının ön plana çıkarılmasını da ”18 yaşından küçük herkes çocuktur. Çocukların büyüme hakkı vardır ve çocukların büyüme hakkı tıpkı bedenleri gibi kutsal ve dokunulmazdır. Her çocuğun oyunla, eğitimle, bilimle, sporla, kültürle ve sanatla büyümeye hakkı vardır.” sözleriyle açıklıyor.
Filmde ‘Türkiye Aile Planlaması Vakfı Başkanı Caroline Koç, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Blogger Billur Saatçi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergis, Oyuncu Demet Evgar, Oyuncu ve Sanatçı Ayta Sözeri, Sosyal Dayanışma Ağı Genel Sekreteri Şirin Mine Kılıç, Kaosgl Derneği Başkanı Yasemin Öz, Tasarımcı Meral Saatçi ve Vücut Geliştime Türkiye Şampiyonu Merve Akkaya’ gibi toplumun farklı kesimlerinden kadınlar yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.