Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın binbir türlü haberi (12): Avustralya’da hayat kadınlığı yapan polis memurunun davası sonuçlandı

Güney Afrika’nın devrik Cumhurbaşkanı Zuma, yedinci eşiyle evlenmeye hazırlanıyor

Resim 1

Zuma ve müstakbel eşi

Hakkında sayısız yolsuzluk iddiası bulunan Güney Afrika’nın geçtiğimiz şubat ayında istifa eden eski Cumhurbaşkanı Jacop Zuma, yedinci eşiyle evlenmeye hazırlanıyor. Güney Afrika yasalarına göre geleneksel çoklu evlilikler kabul ediliyor.

Zuma’nın kendisinden 52 yaş genç olan müstakbel eşi Nonkanyiso Conco 24 yaşında ve AİDS’e karşı kampanya yapan bir derneğin yöneticilerinden. Çiftin evlilikten önce doğan bir çocukları da bulunuyor, bebek Zuma’nın 23. evladı. Gelecek sene içerinde gerçekleşecek düğün için erkek tarafından, müstakbel gelinin ailesi 15 koyun talep etmiş.

Zuma’nın diğer eşlerinin ise Zuma’nın kararından hiç memnun olmadığı ancak Zuma’ya engel olamadıkları konuşuluyor.

Jacob Zuma’nın halihazırda 4 eşi var. 1 eşi Zuma’yı boşamış, başka bir eşi ise intihar etmiş. Conco, Zuma’nın evlendiği 7. eşi olacak.

Avustralya’da bir kadın polis memurunun uyuşturucu satıcılığı ve hayat kadınlığı yaptığı ortaya çıktı

resim 2

Eski polis memuru Hayley May Greenwood, ülkesinde rap videolarıyla ünlü olmuştu. Şarkılarında hayatının ikili yüzünden bahseden Greenwood’un gerçekten de suça batmış ikinci bir hayatı ortaya çıktı. Savcılar Greenwood’un zaten suçlarla dolu olan siciline, uyuşturucu satıcılığı ve hayat kadınlığını da ekledi.
Greenwood 2015’te ilk olarak, polis olan partneri ile yaptığı bir aramada zanlının kendi suç ortağı olduğunun ortaya çıkmasıyla hapse girmişti. Eski polis memurunun dosyası kalabalıklaştıkça, Avustralya’da ilgi ve şaşkınlık da artıyor. 

Youtube’da rap videoları da bulunan eski polis, ilk suçlamaların ardından sosyal medyaya yüklediği videoda kendisinden kahraman diye bahsediyor. Tüm suçlamaları kabul eden Greenwood, dört sene hapis cezasına mahkum edildi. 

Kolombiya Savunma Bakanının eski danışmanı kokain ticaretine el atmış
resim 3
Kolombiya Savunma Bakanlığı eski danışmanlarından birinin, ülkenin ana limanlarından Avrupa’ya konteynerler içinde gönderilen kokain ticaretinin oyuncularından biri olduğunu itiraf etmesinin ardından ülkenin pek çok önemli politik figürünün uyuşturucu ticaretindeki rollerinin ifşa olması bekleniyor.

Eski danışman Fabian Leyton polise verdiği ifadede liman görevlilerine dağıtılan ciddi rüşvetler ile rahatça uyuşturucunun ülke dışına çıkartıldığını anlatmış. Bakanlık eski danışmanı, konteyner başına  14-17 bin dolar olmak üzere, her yolculuk başına ortalama 640 bin dolar rüşvet almaktaymış. Uyuşturucunun yollandığı ülkeler arasında Almanya, Hollanda ve İspanya da var.

Ressam Van Gogh’un başarısız sanat simsarlığı yeni bir kitaba konu oldu 
resim 4
Vincent Van Gogh hayatının son dönemlerinde sanatından gelmeyen maddi başarıyı başka yerlerde aramaya başlamış. Sanat simsarlığına soyunan Van Gogh 1887 yılında Japonya baskı sanatına örnek 600 resim satın almış. Daha sonra sevgilisi İtalyan Agostina Segatori’nin barında sergilenen resimler hiçbir zaman satılamamış. Van Gogh, hayatı boyunca maddi özgürlüğünü kazanmayı ve kardeşi Theo Van Gogh’un finansal desteğini reddetmek ve kendi ayakları üzerinde durmayı istemiş.

Yeni çıkan “Van Gogh ve Japonya” isimli kitaba göre resimler için toplam 100 franka anlaşılmış. Satılamayan resimler zamanla aile bireyleri arasında dağılmış, resimlerin bazısı kaybolmuş ancak çoğu, günümüzde Van Gogh müzesinde sergileniyor. Sanat eleştirmenleri, resimlerin daha sonraki dönemlerde Van Gogh için büyük bir esin kaynağı olduğunu kabul ediyor.

100 franka aldığı baskıları satamayan Van Gogh’un günümüzde resimleri 100 milyon doları bulan rakamlara müzayede evlerinde alıcı buluyor. Şimdi neredeyse paha biçilemeyen resimlerden sadece bir tanesi Van Gogh yaşarken satılmış ve ressam 400 frankla evine dönmüştü.

Gemiyle Afrika’ya göç eden Asya kurbağaları Madagaskar’ın doğal yaşamını tehdit ediyor
resim 5

Africa’nın doğu kıyısında bulunan bir ada olan Madagaskar’ın biyolojik çeşitliliği dünyaca ünlü. Ancak son dönemde bilim insanlarının ülkenin bir limanında keşfettiği Asya kurbağası alarm zillerinin çalmasına yol açıyor. Çünkü toksik olan bu tür, onu tüketen tüm hayvanların yaşamını tehdit ediyor. Kurbağanın zehri üzerinde çalışma yapan bilim insanları adadaki 88 türün bu kurbağa ile soyunun tükenme tehlikesi altında olduğunu belirledi.

Madagaskar adası genelinde yerel ve o ülkeye özgü hayvan türleri bulunuyor. Dünya üzerinde sadece Madagaskar’da yaşam bulan makimsiler, farklı türleri ile yine bu adada yaşamakta. 

Amerika’nın keşfinin bilinmeyenleri – kayıp koloninin peşine düşen arkeologlar

Sene 1587, İngiliz İmparatorluğu, Güney Karolina Amerika’da ilk İngiliz kolonisini kurmak üzere 100 kadın, erkek  ve çocuğu uğurluyor. Ancak İspanya ile yaşanan savaş ve özellikle Atlantik okyanusu muharebeleri, 3 sene boyunca koloniye destek götürülmesini engelliyor. 3 sene sonra bir gemi Güney Karolina kıyılarına ulaştığında ise tüm koloni ve yerleşkelerinin yeryüzünden silinmiş olduğunu görüyor. Zaman zaman bazı arkeoloji çalışmaları yapılsa dahi bugüne kadar konuyla ilgili gizem çözülemedi. Şimdi ise ciddi fon ve ekiplerle gerçekleşecek yeni kazılarla devletten destek alan bilim insanları kayıp koloniyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kolları sıvadı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.