Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eşi hakkında yolsuzluk iddianamesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, devletin parasıyla yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. İsrailli Başsavcı Avihay Mandelblit’in hazırladığı iddianamede başbakanlık konutundan devletin parasıyla yaklaşık 100 bin dolarlık yemek siparişi verildiği suçlaması yer alıyor.

İsrailli first lady Sara Netanyahu’ya yönelik yolsuzluk suçlamalarının yer aldığı ve başsavcılık tarafından mahkemeye sunulan iddianamede, Netanyahu’nun başbakanlık konutuna 359 bin şekel (yaklaşık 100 bin dolar) değerinde yiyecek ve catering hizmeti sipariş ettiği suçlamasına yer veriliyor.

netanyahuİsrail Başbakanı Netanyahu’nun eşi hakkında yolsuzluk iddianamesi

Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede ayrıca, eski Başbakanlık Ofisi Genel Direktör Yardımcısı Ezra Seidoff da nitelikli dolandırıcılık ve güveni suistimalle itham edildi. Seidoff’a ayrıca evrakta sahtecilik suçlaması da yöneltildi.

Sara Netanyahu, kendisine yönelik suçlamaları reddederken, avukatları ise iddiaları “absürd” ve “hayal ürünü” olarak niteledi.

Başbakan Netanyahu ise, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada yaşananların bir “cadı avı” olduğunu söylerken, siyasi rakipleri tarafından kendisi ve ailesine bir saldırı yürütüldüğünü kaydetti. Netanyahu açıklamasında “Sara Netanyahu güçlü ve şerefli bir kadındır ve hiçbir davranışında hata bulunmamaktadır” sözlerine yer verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.