Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dani Rodrik twitter üzerinden Berat Albayrak’ın yeni ekonomi modeli sunumunu eleştirdi

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Dani Rodrik twitter hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni ekonomi modelini tanıttığı toplantıyı eleştirdi. Rodrik twitlerinde şu ifadelere yer verdi:

Ekran Resmi 2018-08-10 17.15.18

“Orta vadeli stratejiyi candan destekliyorum. Fakat bir para birimi serbest düşüşteyken, tek bir somut önlem dahi sunmaksızın Albayrak’ın yaptığı gibi bir konuşma yapmak, olan bitene ve ne yapılması gerektiğine dair bir kavrama eksikliğini gösteriyor.

Gerçekte, faiz oranlarına, açıklara ve kurumsal borca yönelik ekonomik tedbirler dahi bu gidişi ancak geçici olarak durdurabilir.

Erdoğan yıllar boyu piyasaların gamsızca kabullendiği bir anlatı sayesinde idare etti. Ülkeye akan para, ekonominin sürdürülemez şekilde büyümesine izin verdi. Bu durumun sona erip ermeyeceği değil, ne zaman sona ereceği bir soru işaretiydi. Bu keşmekeş, dümenin başındakilerin cahilliği ve kendini beğenmişliğiyle de iyice şiddetlendi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.