Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ak Parti İzmir eski Milletvekili Turhan: “Ekonomimiz böyle kötü niyetli ve spekülatif saldırılar karşısında nasıl bu kadar savunmasız hale geldi?”

Eski Akparti Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan twitter hesabı üzerinden ekonomideki durum üzerine açıklamalar yaptı. Borsa İstanbul AŞ’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Turhan “Reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı ve bugün açıklanan sanayi üretim endeksi iktisadî faaliyette yavaşlamanın hızlandığına işaret ediyor. Kur ve faiz şokunun şirketler üzerindeki etkisi, büyümeyi doğal olarak aşağı çekecektir” diyerek başladığı twit zincirine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin aşması gereken açmaz; zamanında alınması gereken ekonomi politikası önlemleri alınamadığı için yüksek enflasyon, iktisadî faaliyette yavaşlama, finansmana ulaşmada güçlük, bilançolarda aktif kalitesinin bozulması sorunlarını birlikte göğüslemek zorunda kalmış olması.Küresel finansal şartlar, gelişmiş ekonomilerin para politikasında yaşanması kaçınılmaz olan sıkılaşma, ticaret savaşlarının yol açtığı gerilim, Türkiye’ye yönelik haksız ve önyargılı dış politika tavırları ile jeopolitik risklere bağlı yatırımcı algısı sorunları derinleştiriyor. Aleyhimize yürütülen bir operasyon olduğu âşikâr. Hiçkimse ABD’nin yaptıklarını normal ekonomik akılla ve devlet yönetimi ile bağdaştıramaz. Türkiye’ye yönelik spekülatif saldırı olduğu da bir gerçek. Ancak şu soruyu sormazsak bu musibetten hiç nasihat çıkarmamış oluruz:

Ekonomimiz böyle kötü niyetli ve spekülatif saldırılar karşısında nasıl bu kadar savunmasız hale geldi? Sorunun bu hale gelmesinde bizim yanlışlarımızın da payı var mı? Bir süredir ekonomik gerçekliği anlamaya çalışmak yerine zihnimizdeki kurguları tercih ettik mi?

Bilgiye ve rasyonel akla dayalı karar verme, ortak akla, kurumsal kültüre, tecrübeye gereken değeri verme konusunda performansımızı içtenlikle değerlendirdiğimizde kendimize nasıl bir puan veririz?”

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.