Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Darüşşafaka Doğuş: Go Johnny Go

Kuruluş olarak 1914 yazan fakat resmi olarak basketbol faaliyetlerine 1951 yılında başlayan, Türkiye Basketbol Ligi’nin köklü kulüplerinden Darüşşafaka Doğuş’un, 8 Ekim’de Volkswagen Arena’da oynadığı sezonun ilk maçı olan TOFAŞ müsabakasını izlemek için basın tribünündeki yerimizi aldık.

Maçtan önce Uniq İstanbul’da bulunan kafeler kulis gibi, her köşede maç önü analizleri, oyuncularla ilgili yorumlar ve tanıdık simalar var. Seyirciler için Darüşşafaka Doğuş maçları, bir maçın dışında hafta sonu akşamı yapılabilecek bir eğlenceye dönüşmüş durumda.

Geçen yıl koç Oktay Mahmuti ile sezona yavaş girmiş, sonradan ritim bularak Türkiye Basketbol Ligi Playoffları’nda yarı finale kadar yükselmiş olan Daçka, bu sezon yeni kadrosu ve koçuyla birlikte ilk maçında sağlam mesajlar verdi.

Koç Mahmuti ile hücumda sete yerleşen, sert savunmasıyla maçlarını oynayan takım, bu sezon Koç David Blatt ile değişim geçirmiş durumda. Koç Blatt’in bilindik özelliği olan hızlı oyun, geçiş hücumlarıyla skora gitme ve hücum ribauntları takımın karakteri haline gelmiş. Daçka’ya karşı yapılan top kayıpları, hızlı gardları ve atletik oyuncularıyla anında skora dönüşüyor. Maçın 3.periyodunun ortalarına doğru, Daçka hücumları ortalama 8 saniyeye kadar indi. 24 saniyenin 8-10 saniyesini kullanan takımlara karşı top kaybı yapmak, maçı kaybettiren faktörlerden biri oluyor. Maçın son periyodunda, TOFAŞ harika bir iş çıkarıp, maça ortakta olsa, Koç Blatt ve öğrencileri güzel bir galibiyetle sezonu açmış oldular. Öte yandan bu sezon Koç Orhun Ene yönetiminde TOFAŞ, playoffların ciddi adaylarından biri olduğunu bize maçın son periyodunda gösterdi.

Daçka, Amerikalı Koç Blatt ve ekibiyle, bu sezon koştuğu her maçı kazanabilecek potansiyele sahip olduğunu bize gösterdi. Geleceğe Dönüş filminde Marty Mcfly’in gelecekten çaldığı Chuck Berry’nin Johny B. Goode şarkısıyla herkesi coşturması gibi, Koç Blatt ve öğrencilerinin oyunu da bize geleceğe dair harika mesajlar veriyor. Aslında o şarkının nakaratında geçen “Go Johnny Go” kısmı takımın bu sezonki hücum anlayışını bize harika özetliyor.

“Annesi ona bir gün bir adam olacağını söyledi
Ve büyük eski bir grubun lideri olacağını
Birçok insan millerce yoldan gelecekler
Güneş batıncaya kadar müziğini dinlemek için
Belki, bir gün adın ışıklarda olacak ve şöyle diyecek
Johnny B. Goode bu gece”

Darüşşafaka Doğuş İletişim ve Medya Direktörü Alp Ulagay’a konukseverliği için teşekkür eder ve bu sezon, tüm Daçka ailesine başarılar dileriz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.