Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdadi: “Türkiye’yi işgal edin ve güvenli yuvalarına korku salın.”

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ses kaydı yayınlandı. Yayınlanan ses kaydında, Bağdadi tüm IŞİD üyelerine mesajlar verdi ve iki yıl önce halifelik ilan ettiği Musul şehrinde, Irak güçlerine karşı zafer kazanacaklarını söyledi.

Bugün IŞİD’e bağlı El Furkan yayın organı tarafından servis edilen ses kaydında, Bağdadi “Bugün İslam Devleti’nin yaptığı topyekün savaş ve büyük cihad yalnızca bizim sağlam inancımızı ve bütün bunların asıl zaferimizin başlangıcı olduğuna dair kanaatimizi arttırmaktadır” dedi.

Bu ses kaydı, Bağdadi’nin Aralık 2015’ten beri yayınladığı ilk mesaj. Mesajda, “Geri çekilmeyin, toprağınızı onurlu bir şekilde savunmak, utanç içinde geri çekilmekten bin kere daha kolaydır” diyen Bağdadi, başkenti Musul olan Ninova eyaletinden bahsederek “Tüm Ninova halkına sesleniyorum, özellikle de savaşçılara; düşmanlarınızla yüzleşirken tüm zayıflıklarının farkında olun” dedi.

Iraklı cihatçı liderin sağlığı hakkında çok sayıda dedikodu var ancak nerede olduğu belirsiz. Bağdadi’nin, ne zaman kaydedildiği belli olmayan son mesajında, Suriye’de Ağustos ayında öldürülen IŞİD’in ikinci adamı El Adnani’nin ölümüne atıfta bulunuyor olması, kaydın eski tarihli olmadığını gösteriyor. Bağdadi, yayınladığı mesajda, Türkiye ve Suudi Arabistan’a saldırı çağrısında bulunuyor.

adnani
30 Ağustos 2016’da Halep’te öldürülen IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani

Bağdadi, savaşçılarına, Suriye’de kendileriyle savaşan Türk askerlerinin “köpeklere denk olduklarını” ifade ederek, Türk birliklerine “öfkelerinin ateşini salmalarını” ve savaşı Türkiye’ye taşımalarını söylüyor. Kayıtta, Bağdadi, “Türkiye, bugün bizim eylem alanımıza girmiş ve cihadımızın hedeflerinden biri haline haline gelmiştir, işgal edin ve güvenli yuvalarına korku salın” diyor.

Bağdadi “Irak ve Suriye’de Sünniler ve İslam’a karşı yürütülen savaşta kafir ulusların yanında olan” Suudi Arabistan’da güvenlik güçlerini, hükümet yetkililerini, Suudi ailesinin üyelerini ve medya kuruluşlarını hedef almaları talimatı verdi. Bağdadi, aynı zamanda, Suriye ve Irak’a gidemeyen IŞİD üyelerin Libya’ya gitmesi ve tüm IŞİD savaşçılarının birlikte kalması çağırısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.