Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nike tesettürlü kadın sporcular için başörtüsü üretiyor

ABD merkezli spor giyim markası Nike, kadın sporcular için başörtüsü üretti. Markanın amacı kadınların spor hayatlarında hiçbir bariyerle karşılaşmamalarını sağlamak ve genç kadınlara ilham vermek.

FOTO 1

Yeni ürünlerinin tanıtımını “Ürün bir senedir hazırlık sürecinde ama bizi bu yola sokan gücü Nike’ın kuruluş amacında bulmak mümkün: Bir vücudunuz varsa, sporcusunuzdur diyerek yapan marka, kısa bir süre önce akıllı telefonlar için Arapça bir idman uygulaması da üretmişti:

Bir senedir geliştirilmekte olan ürünü test edenler arasında “Nike+ Run Club” (Nike+ Koşu Kulübü) antrenörü Manal Rostom ve artistik patinajcı Zahra Lari var.

FOTO 2

21 yaşındaki Zahra Lari Birleşik Arap Emirlikleri’nden uluslararası bir yarışmaya katılan ilk artistik patinajcı olarak tanınıyor. Nike’ın yeni girişimi için düşünceleri ise şöyle: “İnsanlar sizin bazı şeyleri yapamayacağınızı düşünebilir ve bunları size söyleyebilirler ama ben onlara yapabileceğinizi göstereceğim. Tesettürlüyüm, Müslümanım, çölle kaplı bir ülkeden geliyorum ve bir kış sporu yapıyorum.

Sporcu daha önce başörtüsüyle buz pateni sporu yapan ilk kadın olarak tarihe geçmişti; şimdiyse 2018 Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

FOTO 3

Markanın “Nike Pro Hijab” adını verdiği ürününü geliştirirken birlikte çalıştığı sporculardan biri de halterci Amna Al Haddad.

FOTO 4

Ürün performans sorunlarıyla baş etmek üzere tasarlandığından dolayı üretiminde nefes alabilir kumaş kullanılmış ve hareket sırasında kayması olasılığı dikkate alınarak hazırlanmış.

Siyah, gri ve obsidyen rengi olmak üzere üç farklı şekilde satışa sunulacak ürünün 2018’de çıkması bekleniyor.

“Büyük şirketlerin sporcuların ihtiyaçlarını dinliyor olması harika ama Nike’tan önce bu işi yapan bir sürü marka vardı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.