Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hayır nedir?” videosu çeken Ali Gül takma isimle Twitter’dan Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklandı

Güçlü Meclis Platformu tarafından yapılan video ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatı Ahmet Özay’ın suç duyurusu üzerine Ali Gül tutuklandı.

12

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özay, Gül hakkında “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme,” suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda takma isimle açılan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımların Gül’e ait olduğu ileri sürüldü. İstanbul Basın Savcılığı’nın daveti üzerine Pazartesi sabah Adliye’ye gelen   Gül gözaltına alındı.

Bugün Basın Savcısı Utku Tepe tarafından sorgulanan Gül, iddiaları reddederek söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olmadığını söyledi. Gül’ün avukatı Yiğit Acar da Gül’ün çektiği “Hayır” videosundan rahatsız olanların, takma isimle açılan söz konusu hesabın ona ait olduğu yönünde karalama kampanyası yürüttüklerini söyledi.

Buna rağmen Savcı Tepe, Gül’ü “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan” tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Gül mahkeme tarafından tutuklandı.

https://www.youtube.com/watch?v=95_Czi96tuQ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.