İzmir’in Konak İlçesi’ndeki evinde fenalaşan Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti. Tayfun Talipoğlu kimdir?

Gazeteci Tayfun Talipoğlu 21 Mart’ta saat 01.00 sıralarında evinde fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan bir arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu’na ilk müdahaleyi evinde yaptı.
Talipoğlu, daha sonra ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tayfun Talipoğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 55 yaşında hayatını kaybetti. Talipoğlu’nun cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.
Gazeteci Tayfun Talipoğlu için 22 Mart’ta Kocatepe Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Tayfun Talipoğlu’nun babası Yalçın Talipoğlu, oğlu Candaş Talipoğlu ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay ile Levent Gök, bazı AKP’li ve CHP’li milletvekilleri, eski bakanlardan Hikmet Çetin, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazının ardından Talipoğlu’nun naaşı omuzlarda taşınırken tabutuna çiçekler atıldı ve uzun süre alkışlandı. Cenaze aracı ilerlerken aracın arkasına, üzerinde “Her türküyü çalmaz bizim telimiz, sevda olmalı, gönüle giden yol olmalı, seni unutmayacağız” yazılı pankart asan bir grup, Çav Bella şarkısını söyledi.
Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görülen törenin ardından Talipoğlu’nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Tayfun Talipoğlu kimdir?
Tayfun Talipoğlu, 1962 yılında Kars’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1983’de mezun olan Talipoğlu gazeteciliğe Milliyet’te muhabir olarak başladı. Tayfun Talipoğlu 22 yıldır sürdürdüğü Bam Teli programına 95 yılında ATV’de başlarken sırasıyla NTV, TRT, Tv8 ve Halk TV’de devam etti.
Ekim 2007’den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Talipoğlu’nun Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık adlı kitapları var.
Talipoğlu ayrıca söylediği türkülerle de biliniyordu. Üç albümü olan Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu babasının bu hafta içinde ya da hafta sonu yeni bir albüm çıkarmayı planladığını söyledi ve “Kendisinin görmesi kısmet olmadı. İnşallah bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenlerini kitabı ve albümü ile buluşturacağız” dedi.








