Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şevket Çoruh’un tiyatrosu Baba Sahne açıldı: Dümbüllü’nün fesi Şevket Çoruh’a 

Şevket Çoruh’un Kadıköy’deki tiyatrosu Baba Sahne açıldı. Açılışta Müjdat Gezen, Dümbüllü’nün tulûat fesini Şevket Çoruh’a devretti.

fft16_mf8857128

Şevket Çoruh’un kültür sanat hayatına kazandırdığı Baba Sahne Kadıköy’de açıldı. Açılış töreni, Çoruh’un hocası olan ve 2007 yılında hayatını kaybeden Savaş Dinçel’in 75. doğum gününde yapıldı. Sunuculuğunu Çoruh’un yakın dostu ve Savaş Dinçel’in öğrencilerinden olan İlker Ayrık’ın üstlendiği gece, Savaş Dinçel’in doğum günü için pasta kesimiyle başladı. Dinçel’in öğrencileri, sanatçının ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ oyununda seslendirdiği şarkıyı birlikte söyledi.

Her yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından tiyatro alanında verilen “10. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri” de açılış töreninde sahiplerini buldu. En iyi kadın oyuncu ödülü Demet Evgar’a, en iyi erkek oyuncu ödülü Erdal Beşikçioğlu’na verilirken; en iyi yazar ve en iyi yönetmen ödülleri Ferhan Şensoy’un oldu.

en-baba-sahne-acildi-8857129

Baba Sahne’yi tüm birikimini harcayarak açtığı belirtilen Şevket Çoruh, sahneye verilen isimle ilgili  “Kendimizi yetim hissetmemek için Baba Sahne dedik” dedi ve kendisine destek verenlere teşekkür etti. Geceye katılan Müjdat Gezen, geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Dümbüllü’ye ait olan ve yıllardır kendisinde bulunan tulûat fesini, sahnede eski öğrencisi Şevket Çoruh’a devretti ve Çoruh için şöyle konuştu: “Keşke beni örnek almasaydı. Ben ona ‘Dediğimi yap, yaptığımı yapma’ dedim. Ama o yaptı. Bu çok zahmetli bir iş. 6 ay çalışıp 12 ay maaş ödeyecek. Onun yaptığı kahramanlık. Onu kutluyorum. Onunla gurur duyuyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.