Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, dün vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenaze törenine katılmak için özel izinle cezaevinden ayrılıp, Ankara Batıkent’teki cemevine geldi. Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri, Ahmet Türk ile yakınları katıldı.

Cenazeye saldırılmasının ardından cenaze mezardan çıkarıldı

Batıkent’teki cemevinden düzenlenen trenin ardından, Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz” diyerek cenazeye katılanlara saldırdı.

Çok sayı çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından cenaze defnedildiği mezardan çıkarıldı. Hatun Tuğluk’un cenazesinin Tunceli’ye götürülmesi bekleniyor.

HDP’den açıklama

T24 sitesinin haberine göre; HDP Genel Meclisi saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada; “Eş Genel Başkan Yardımcımız Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un, Ankara Batıkent Cemevi’nden kaldırılan cenazesinin defin işlemlerinden sonra İncek Mezarlığı’nda ırkçı saldırı gerçekleşmiştir.

“Bu cenazeyi defnettirmeyeceğiz” diyerek mezarlığın etrafını saran ırkçılar nedeniyle Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, milletvekillerimiz ve cenazeye katılanlar mezarlıkta mahsur kalmıştır. Saldırının üzerinden yarım saat geçmesine rağmen hala yeterli polis takviye edilmemiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.