Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Osman Kavala, Gaziantep’ten İstanbul’a geldiği sırada havalimanında gözaltına alındı. Polis, Kavala’nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Anadolu Kültür A.Ş. ofisininde arama yaptı.
Osman Kavala’nın gözaltına alınma nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
AP RAPORTÖRÜ PİRİ’DEN ‘ACİL ÇAĞRI’ TWEETİ
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, bu gözaltının ardından Twitter’dan bir mesaj yayımladı. Mesajında “Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu’nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim” ifadelerini kullandı.
Very disturbing news that Osman Kavala has been detained in Istanbul. Will propose in EP to launch urgent call for his release! https://t.co/SoY37P3fYL
— Kati Piri (@KatiPiri) October 18, 2017
Osman Kavala kimdir?
1957 yılında Paris’te doğan Kavala, İstanbul Robert Lisesi ve Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala’nın 1982’de hayatını kaybetmesinin ardından, Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalışmaya başladı.
Osman Kavala, 2001-2006 yılları arasında Açık Toplum Entitüsü Türkiye Temsilciliği’nin danışma kurulunda yer aldı. Kavala, Anadolu Kültür’ün yönetim kurulu başkalığı görevini yürütüyor.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.