Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gözaltına alınan Osman Kavala’nın eşi Prof. Ayşe Buğra: “Bir yanlış anlama olduğunu düşünüyoruz”

Çarşamba akşamı, Gaziantep dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan işadamı ve sivil toplum aktivisti Osman Kavala’nın eşi, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ayşe Buğra, yazılı bir açıklamayla konu hakkında acele değerlendirmeler yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Prof. Ayşe Buğra
Prof. Ayşe Buğra

Prof. Buğra’nın açıklaması şöyle: “Öncelikle, Osman Kavala’ya şu ana değin verilen destek için herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte konunun henüz soruşturma aşamasında olması nedeniyle, bu noktada acele değerlendirmeler yapmanın çok doğru olmadığını düşünmekteyiz. Kanaatimiz Osman Kavala hakkında bir yanlış anlamanın olduğu yönündedir. Kaldı ki, soruşturma ve yargı makamlarının bu hatayı süratle düzelteceğine inanıyoruz. Kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.