Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Semih Özakça tahliye edildi, Nuriye Gülmen’in tutukluluğuna devam kararı verildi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 226’ncı gününde üçüncü duruşma Sincan Cezaevinde görüldü. Mahkeme heyeti Semih Özakça’nın tahliyesine, Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 17 Kasım’da görülecek.

Özakça adli kontrol talebi ve elektronik kelepçe şartıyla serbest kalırken, heyet Nuriye Gülmen’in bir sonraki mahkemeye getirilmesini istedi.

Semih Özakça ifadesinde sadece işlerini istediklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Suçumuz ne? Cevabı yok. ‘Neşeli Günler’ filminde çocuklar birleşebilmek için Taksim’de açlık grevi yapıyorlardı. Bir insanın açlık grevi yapmasında örgüt ne gerek. Astsubaylar açlık grevi yaptı, hayvan hakları savunucuları da… Dünyanın bir çok yerinde yapılıyor. İtalyan bakan açlık grevi yapıyor! Açlık grevi tarihsel bir kültürdür.

Biz her şeyi yaptık sonra açlık grevi dedik. Bizim yaptıklarımızın ne Danıştay’da ne AYM’de, ne AİHM’de karşılığı oldu. 12’sinde ve 19’ndaki duruşmalarıma götürülmedim. Neden götürülmediğimi bilmiyorum. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Bu şekilde hukuk işlemez. Buradan ne karar çıkarsa çıksın tarih bunu kabul etmeyecek, halk bunu kabul etmeyecek. Kanıt yok. Somut delil yok. Ben öğretmenim bana güvenebilirsiniz, yalancı itirafçılara değil.”

İtirafçı Berk Ercan SEGBİS ile mahkemeye bağlanırken, “Semih Özakça’yı bir iki kez gördüm. Bir bilgiye sahip değilim. Nuriye Gülmen’i İstanbul’dan tanıyorum. Nuriye ile Berkin Elvan’ın ölümü üzerine tanıştık. Nuriye’nin evinde kaldım ama adresi bilmiyorum. Nuriye ile telefon temasım olmadı. Açlık grevlerinin başlaması konusunda örgüt talimatı olduğu konusunda doğrudan bilgim yok. Semih’i parkta sadece iki kez gördüm. Başka bilgim yok”

Özakça iddialara “Tanık Berk Ercan’ın yaptığı düşüklüktür, alçaklıktır. Yaptığı itirafçılık değil, iftiracılıktır. İstanbul’a bir kez gittim. Ama ne tanığı gördüm, ne o parka gittim. Berk Ercan’ın beni gördüğünü söylediği tarihte ben askerdim” diye yanıt verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.