Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanıklığının beşinci gününde Reza Zarrab’ın çapraz sorgusu başladı. Zarrab’ın ifadelerini aktarıyoruz

Kamuoyunda “Reza Zarrab davası” olarak bilinen davada bugün de Reza Zarrab, tanık sıfatıyla verdiği ifadesine devam ediyor. Medyascope.tv, Zarrab’ın ifadelerini ve davada yaşananları duruşmada bulunan gazetecilerin anlatımlarına dayanarak aktarmaya devam ediyor:

Bugün Reza Zarrab’ın tanık olarak beşinci kez ifade veriyor. Duruşma kısa bir gecikmeyle başladı.

Duruşmanın başında hakim Richard Berman; tarafların, bazı belgelerin dava dosyasındn çıkarılması taleplerini reddettiğini açıkladı. Hakim Berman ayrıca, dünkü duruşmada sunulan belgelerin, kamuoyuna açıklanmasına karar verdi.

Duruşma, bazı tapelerin dinlenmesiyle devam ediyor. Bu arada, davayı izleyen ve Türk gazeteci ve sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği muhabir Pete Brush, davanın ardından mahkeme binası önünden canlı yayın yapacak Türk gazetecilere şaka yollu bir mesaj gönderdi ve gazetecileri dışarıda havanın oldukça soğuk olduğu konusunda uyardı.

Duruşmada Türkçe tapelerin dinlenilmesi tamamlandı. Şu andan itibaren çapraz sorguya geçiliyor. Sanık Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları Reza Zarrab’a sorular yöneltecek.

Kısa bir aranın ardından duruşma, tarafların üzerinde uzlaştıkları şartların açıklanmasıyla tekrar başladı.

Adam Klasfeld: Hakan Atilla’nın avukatları sorularına başladı. Bazı mesajlaşmaların gösterilmesi üzerine Zarrab, bu yazışmaların “kendisi ve siyasi bağlantıları bulunan avukatıyla” aralarında olduğunu söyledi. Yazışmalar 2014 yılına ait. Avukatın adının ise Mustafa Doğan İnal olduğunu öğreniyoruz.

Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, Zarrab’la daha önce kendisiyle cezaevindeyken tanıştıklarını ancak Zarrab’ın kendileriyle görüşmek istemediğini söylüyor. Zarrab ise iki kez karşılaştıklarını söylüyor.

Adam Klasfeld: Zarrab daha önceki duruşmalarda olduğu gibi, Atilla’ya hiçbir zaman rüşvet vermediğini söylüyor. Zarrab ayrıca, Atilla’nın kendisinden hoşlanmadığını söylerken, kendisinin de ondan hoşlanmadığını belirtiyor. Zarrab, Atilla’yı Süleyman Aslan’a şikayet ettiğini de ekliyor ve bir kayıtta Atilla’dan “tekere sokulan çomak” olarak bahsettiği bilgisi geliyor.

Klasfeld: Zarrab, Atilla ile 2012’den önce tanışmadığını söylüyor. Avukat Fleming ise Zarrab’ın şu an verdiği ifadenin, FBI’a verdiği ifadeden farklı olduğunu öne sürüyor.

Fleming, Zarrab’ın şoförünün Rusya ticaretiyle bağlantılı olarak 15 milyon dolar nakit parayla Türkiye sınırında yakalandığını öne sürüyor, Zarrab ise reddediyor.

Zarrab, ABD’de hapisten çıkmak için en hızlı yolun yalan söylemek olduğunu söylediğini kabul ediyor.

Atilla’nın avukatı Fleming, serbest kalma girişimleri sonuç vermeyince Türkiye’dekilere Zarrab’ın çok öfkelendiğini iddia ediyor. Zarrab ise “kimseye kızgınlığım yok” diyor.

Zarrab, Fleming’in, “siyasi  yollardan kurtulmanız için girişimlerde bulunan avukatları olup olmadığını” soruyor. Gazeteci Klasfeld burada Michael Mukasey ve Rudy Guiliani’ni kastedildiğini belirtiyor. Zarrab ise yasal sınırlar içerisinde birtakım girişimlerde bulunduğunu onaylıyor.

Katie Zavadski:  Zarrab, işbirliğini kabul ettikten sonra, haftasonları da dahil neredeyse her gün ABD Savcılığı ve FBI yetkilileriyle görüştüğünü söylüyor.

Davaya öğle arası verildi.

Güncelleniyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.