Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

San Antonio Spurs koçu Gregg Popoviç: “Irkçı olduğunun farkında olmayan bir ülkede yaşıyoruz”

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi takımlarından San Antonio Spurs koçu Gregg Popoviç, NBA’in ”Ulusal Siyah Tarihi ayı”nın tanıtımı yapmasını desteklediğini açıkladı.  Popoviç, ABD’deki ırklar arası ilişkilerdeki sorunların da ele alınmasını önerdi. Takımının Utah Jazz ile maçından sonra konuşan koç, ”Ligin çoğunluğu siyahlardan oluşuyor. Ulusal Siyah Tarihi ayını onurlandırmak ve anlamak gayet basit. Bunu nasıl reddedebilirsiniz? Daha önemlisi, ırkçı olduğunun farkına varmayan bir ülkede yaşıyoruz. Bazı insanları kızdırsa da buna dikkat çekmek çok önemli. Bunu insanların anlaması için her fırsatta hatırlatmalıyız, yapacağımız çok şey var” dedi.

Beş kez NBA şampiyonluğuna ulaşan Popoviç, ABD’de beyazların sahip olduğu ayrıcalıktan da bahsetti: ”Eğer beyaz doğduysanız, eğitim, kültür ve ekonomi alanlarında çok büyük avantajlara sahip oluyorsunuz. Yargı sistemi de bunu destekliyor. Bu bakışla ilgili çok büyük problemlerimiz var. Ancak çözülmesi için liderliğe ve zamana ihtiyaç var, bu zorlu konu ile insanlar yüzleşmek istemiyor”

Siyasi konularda yaptığı yorumlarla tanınan deneyimli koç, ekim ayında ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirmiş ve ”Oval Ofis’te bulunan adam ancak başkalarını hor görerek büyüdüğünü sanan ruhsuz bir korkak” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.